Engleski doručak: začinjeni pasulj u paradajzu, govedja kobasica, pržene pečurke , paradajz, jaja i AVIKO Rösti palačinke
AVIKO Rösti Rondjes Naturel
- 100 g pečuraka
- 1 crveni luk
- 2-3 kašike pročišćenog putera
- 1 čen belog luka
- 1 pakovanje konzerviranih paradajza
- 1 pakovanje konzerviranih belih pasulja
- 4 markez kobasice od goveđeg mesa
- 4 tanke kriške slanine
- 4 jaja
- 2 paradajza
- začini: 1 kašičica kumin, ½ kašičice korijandera, 1 kašičica majčine dušice, ½ kašičice timijana, prstohvat čilija i šećera, so i biber po ukusu
- za serviranje: hleb, sveže začinsko bilje
Počinjemo pripremom pasulja u paradajzu: zagrejte kašiku pročišćenog maslaca u tiganju i propržite sitno iseckanu glavicu crnog luka. Zatim dodajte začine: kim, korijander, majčinu dušicu, čili, timijan, prstohvat šećera i konzervirane paradajze, sitno iseckan beli luk i pasulj. Kuvajte sve na laganoj vatri oko 15-20 minuta.
U isto vreme, zagrejte rernu na 220 stepeni i pecite Rösti pancakes 15-20 minuta, prema uputstvima na pakovanju.
U međuvremenu, propržite pečurke u maslacu sa malo soli i ispecite paradajz na roštilju. U posebnom tiganju, ispecite mesne kobasice i slaninu. Zatim ispržite jaja u tiganju nakon mesa.
Na tanjir stavite 2 kašike pasulja, 2 kobasice, 1 paradajz, nekoliko pečuraka, 2-3 kašike pasulja i 3-4 Rösti pancakes . Poslužite odmah.
Dobar savet: Ovaj recept možete pripremiti i u vegetarijanskoj verziji koristeći zamene za meso, a umesto Rösti pancakes , koristite ukusne Rösti Mini Airfryer potato pancakes.