Mini burgeri sa halloumi sirom, AVIKO Onion rings, pikantnim salsa sosem i salatom
AVIKO Onion rings
- 8 malih peciva
- 300 g mlevene govedine
- veza peršuna
- so i biber
- ekstra devičansko maslinovo ulje
- 150 g halumi sira
Sos:
- 2 pečene paprike
- 50 g peršuna
- 1 sveža ljuta paprika
- 1 luk
- nekoliko listova svežeg origana
- 2 čena belog luka
- 110 g ekstra devičanskog maslinovog ulja
- 10 g sirćeta od meda
- 2 g kumin
- so i biber
Salata:
- 2 glavice zelene salate
- so i biber
- ekstra devičansko maslinovo ulje
- limun
Pripremite AVIKO Onion rings prema uputstvima na pakovanju - bilo u fritezi ili u rerni.
Hamburger:
1. Stavite meso u posudu i pomešajte sa seckanim peršunom, solju i biberom.
2. Formirajte osam mini hamburgere čiji prečnik je malo veći od peciva.
3. Pržite burgere u tiganju sa debelim neprijanjajućim dnom.
Halumi:
Pržite sir u tiganju.
Salata:
Isecite zelenu salatu i začinite sa solju, biberom, maslinovim uljem i limunom.
Sos:
1. Oljuštite čenove belog luka i iseckajte ih na tanke kriške.
2. Isecite ljutu papriku po dužini, uklonite seme i iseckajte na tanke trakice.
3. Oljuštite luk i isecite ga na kolutove.
4. Operite peršun, otkinite listove i sitno iseckajte. Trebalo bi da dobijete oko 30 g peršuna.
5. Ponovite istu operaciju sa listovima origana, od kojih bi trebalo da dobijete oko 5 g.
6. Stavite sve seckane sastojke u blender, začinite sa solju, biberom, kuminom, sirćetom, maslinovim uljem i paprikom, i izmiksajte.
Isecite peciva na pola i blago ih zapecite. Na jednu stranu zapečenog peciva namažite sos, stavite halumi sir, hamburger i prstenove od luka, a zatim prekrijte gornjim delom peciva. Poslužite sa svežom salatom.
Dobar savet:
Koristite različita peciva - pšenična, multigrain, integralna ili fitnes. Takođe, svaka mini hamburger može se pričvrstiti čačkalicom.