Salata sa mangom, avokadom, svinjskim fileom i Aviko Jalapeno Balls
AVIKO Jalapeño Balls
1 svinjski file
so i biber po ukusu
1 kašičica granuliranog belog luka
1 veliki zreo avokado
1 veliki zreo mango
1 vezica korijandera
1 crveni luk
1-2 limete
1-2 kašike ulja za kuvanje
2-3 kašike maslinovog ulja
1 jalapeño paprika
Zagrijte rernu na 200 stepeni. Zatim, uklonite membrane sa svinjskog fileta i obilato ga pospite solju, biberom i belim lukom. Pržite u vrućem ulju dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Prebacite prženi file na pleh i pecite oko 6-8 minuta.
U međuvremenu, pripremite AVIKO Jalapeño kuglice prema uputstvu na pakovanju. Oljuštite i iseckajte mango, luk i avokado. Sitno iseckajte korijander i jalapeño. Sve pomešajte sa limunovim sokom i maslinovim uljem. Začinite po ukusu solju.
Na tanjir stavite salatu, isečen svinjski file i AVIKO Jalapeño kuglice. Poslužite odmah.