AVIKO Churros sa sorbetom od jagoda i balzamikovim sirćetom i sorbetom od krušaka i čokoladnom glazurom
AVIKO Churros
Sorbet od jagoda:
- 100 g šećera u prahu
- 500 g zamrznutih jagoda
- Rendana kora od 1 limuna
- Krema od balsamiko sirćeta
- Ruzmarin
Sorbet od kruške:
- 500 g zamrznutih krušaka (prethodno oljuštenih i sa izvađenim sredinama)
- 100 g šećera u prahu
- Filtrirani sok od ½ limuna
- 1 kašičica đumbira
- 1 kašičica cimeta
- 50 g tamne čokolade (64%)
Sorbet od jagoda:
Izvadite jagode iz zamrzivača i ostavite ih sa strane na 5 minuta. U blenderu pomešajte šećer, limunovu koricu i jagode. Poslužite sa nekoliko listova ruzmarina i nekoliko kapi balsamiko kreme.
Sorbet od krušaka:
Izvadite kruške iz zamrzivača i ostavite ih sa strane na 5 minuta. U blenderu pomešajte kruške, šećer, limunov sok, đumbir i cimet. Pre serviranja, pospite sa nekoliko kapi otopljene čokolade na pari.
Pripremite AVIKO Churros prema uputstvima na pakovanju. Poslužite nekoliko komada na svakom tanjiru, posutih prah šećerom, zajedno sa porcijama oba sorbeta.
Dobar savet:
U Churrosu se može uživati na mnogo načina - sa sladoledom, slatkim prelivima, tamnom ili mlečnom čokoladom, sa šumskim voćem, sa šećerom, šlagom, kafom, kakaom... budite kreativni i podelite sa nama vaš omiljeni način uživanja u AVIKO Churros ! :)