AVIKO Pati Parts Garlic sa pečenom pastom od patlidžana, paradajzom i šalotkom (salata de vinete)

AVIKO Pati Parts Garlic sa pečenom pastom od patlidžana, paradajzom i šalotkom (salata de vinete)

Broj porcija 2-4
Vreme pripreme ~120
Friteza
Rerna
Airfryer
Vegetarijanac

Glavni sastojak

Sastojci

AVIKO Pati Parts Garlic

Pasta:  
3 patlidžana (oko 1,2 kg)  
1 kašičica soli  
1/2 kašičice slatke paprike (1 g)  
1/4 kašičice čilija (0,5 g)  
1/4 kašičice dimljene paprike (0,5 g)  
1 kašika maslinovog ulja  
1-2 kašike belog vinskog sirćeta  
1 kašičica meda  
2-3 kašike majoneza (oko 100 g)  

Salsa od paradajza i dodaci:  
12-15 čeri paradajza (možete koristiti i 3 velika paradajza)  
½ iseckanog šalotka  
1 vezica bosiljka  
prstohvat soli  
prstohvat bibera  
1-2 kašike maslinovog ulja  
1-2 kašike balsamiko sirćeta  
50 g pečenih oraha - iseckanih na sitne komade  
1 kriška hleba  

Priprema paste od patlidžana:  
Zagrejte rernu na 200 stepeni, uključite gornje i donje grejače, izbockajte  patlidžane viljuškom i pecite 90 minuta (takođe ih možete i roštiljati, biće ukusniji). Nakon 90 minuta, izvadite ih, stavite u posudu, pokrijte poklopcem i ostavite da odstoje 10-15 minuta - ovo će olakšati skidanje kore.  
Skinite koru, prebacite meso u cediljku, dodajte 1 kašičicu soli, promešajte i ostavite da odstoji 10 minuta - ovako ćemo ocediti meso patlidžana i zahvaljujući tome pasta će biti gušća - a sok se može iskoristiti za pripremu sosa.  
Sitno iseckajte meso patlidžana, stavite ga u posudu i začinite slatkom paprikom, čilijem, dimljenom paprikom, crnim biberom, sirćetom, medom i majonezom. Probajte - dodajte još soli ako je potrebno. 

Salsa od paradajza:  
Isecite čeri paradajze na četvrtine (ako koristite veliki paradajz, isecite ga na sitne komade), stavite u posudu, dodajte iseckan šalotak, sitno iseckan bosiljak, so, biber, maslinovo ulje i balsamiko sirće - dobro promešajte i ostavite sa strane. 

Pripremite AVIKO Pati Parts Garlic prema uputstvima na pakovanju. Poslužite gotove aromatične delove sa pastom od patlidžana i salsom od paradajza.  

Druge inspiracije

Sugestije o proizvodu