Mini burgeri sa AVIKO Sweet potato fries

Mini burgeri sa AVIKO Sweet potato fries

Broj porcija 4
Vreme pripreme 60
Rerna

Glavni sastojak

Sastojci

AVIKO Sweet potato fries

Sos od sira:  
30g putera  
1 kašika brašna  
1.5 šolje mleka  
250g rendanog sira (edamer, leerdammer i čeder)  
1 jalapeño paprika, sitno iseckana  
½ zelene paprike, sitno iseckane  
so  

Guacamole:  
2 zrela avokada  
½ zelene jalapeño paprike  
½ crvenog luka  
1 limeta  
so, biber  

Hamburgeri:  
12 mini peciva  
500g mlevene govedine  
1 jaje  
50g prezli  
so, biber  
1 kašika senfa  
1 kašika mešavine slatke i ljute paprike  
maslinovo ulje 

salt pepper
1 tablespoon of mustard
1 tablespoon of a mix of sweet and hot peppers
olive oil

AVIKO Sweet potato fries pripremite prema uputstvu na pakovanju.

Sos od sira:
Otvorite puter u loncu, dodajte iseckanu papriku i čili, zatim brašno i mleko, polako mešajući da ne zagori. Kada krema dobije pravu konzistenciju, dodajte rendani sir i kada se otopi, poslužite. Ako je sos previše gust, dodajte malo mleka; ako je previše ređi, dodajte malo sira.

Guacamole:  
Sitno iseckajte crveni luk i čili. Oljuštite i isecite avokado, dodajte sok od limete i izgnječite viljuškom. Dodajte luk i čili, začinite solju i biberom i poslužite.

Hamburgeri:  
U velikoj posudi pomešajte mleveno meso, senf, obe paprike, jaje i prezle - mešajte rukama dok ne dobijete homogenu smesu, formirajte 12 malih kuglica i stavite u frižider na 30 minuta. Zatim pržite u teflonskom tiganju dok ne ostanu sočni. U drugom tiganju zagrijte peciva - presecite ih na polovine. Kada su hamburgeri gotovi, začinite ih i stavite na pecivo.

Druge inspiracije

Sugestije o proizvodu