Mini burgeri sa AVIKO Sweet potato fries
AVIKO Sweet potato fries
Sos od sira:
30g putera
1 kašika brašna
1.5 šolje mleka
250g rendanog sira (edamer, leerdammer i čeder)
1 jalapeño paprika, sitno iseckana
½ zelene paprike, sitno iseckane
so
Guacamole:
2 zrela avokada
½ zelene jalapeño paprike
½ crvenog luka
1 limeta
so, biber
Hamburgeri:
12 mini peciva
500g mlevene govedine
1 jaje
50g prezli
so, biber
1 kašika senfa
1 kašika mešavine slatke i ljute paprike
maslinovo ulje
salt pepper
1 tablespoon of mustard
1 tablespoon of a mix of sweet and hot peppers
olive oil
AVIKO Sweet potato fries pripremite prema uputstvu na pakovanju.
Sos od sira:
Otvorite puter u loncu, dodajte iseckanu papriku i čili, zatim brašno i mleko, polako mešajući da ne zagori. Kada krema dobije pravu konzistenciju, dodajte rendani sir i kada se otopi, poslužite. Ako je sos previše gust, dodajte malo mleka; ako je previše ređi, dodajte malo sira.
Guacamole:
Sitno iseckajte crveni luk i čili. Oljuštite i isecite avokado, dodajte sok od limete i izgnječite viljuškom. Dodajte luk i čili, začinite solju i biberom i poslužite.
Hamburgeri:
U velikoj posudi pomešajte mleveno meso, senf, obe paprike, jaje i prezle - mešajte rukama dok ne dobijete homogenu smesu, formirajte 12 malih kuglica i stavite u frižider na 30 minuta. Zatim pržite u teflonskom tiganju dok ne ostanu sočni. U drugom tiganju zagrijte peciva - presecite ih na polovine. Kada su hamburgeri gotovi, začinite ih i stavite na pecivo.