Vekna od mesa sa salatom i aioli sosom, posluženo sa AVIKO Purée sa spanaćem

Vekna od mesa sa salatom i aioli sosom, posluženo sa AVIKO Purée sa spanaćem

Broj porcija 4
Vreme pripreme 90-120
Rerna
Šerpa
Mikrotalasna

Glavni sastojak

Sastojci

AVIKO Purée with spinach 

300g mlevenog goveđeg mesa  
300g mlevenog svinjskog mesa  
3 čena belog luka  
50g rendanog sira Parmigiano Reggiano PDO  
2 jaja  
bunch peršuna  
mrvica hleba  
⅔ kriške toasts hleba  
1 šolja mleka  
so i biber  
muškatni oraščić  
maslinovo ulje ekstra devičansko  
1 čaša suvog belog vina  

Salata:
mešavina salate  
so i biber  
limun  
maslinovo ulje ekstra devičansko  

Sos aioli:
2 tečna žumanca  
1 kuvano žumance  
4 velika čena belog luka  
300ml kikirikijevog ulja  
1 kašika limunovog soka  
so i beli biber 

1. Odsecite korice hleba i natopite ih mlekom. Dobro ih ocedite i razderite na komade.  
2. Operite peršun i sitno iseckajte njegove listove zajedno sa polovinom oljuštenog belog luka.  
3. U posudi sjedinite mleveno meso sa solju, biberom, rendanim sirom Parmigiano Reggiano, iseckanim belim lukom, iseckanim peršunom, jajima, tostiranim hlebom, nekoliko kašičica mrvica hleba, rendanim muškatnim oraščićem i dobro izmešajte dok ne dobijete prilično čvrstu smesu.  
4. Oblikujte rolnu od smese i uvaljajte je u mrvice hleba.  
5. Pržite beli luk u tiganju sa malo maslinovog ulja. Kada postane zlatno smeđi, izvadite ga iz tiganja i dodajte rolnu. Pržite je sa svih strana.  
6. Dodajte vino i sačekajte da alkohol ispari. Zatim stavite rolnu na usku tepsiju obloženu papirom za pečenje i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C sat vremena.  
7. Nakon tog vremena, povećajte temperaturu na 200°C i pecite rolnu sa svih strana da dobije zlatnu boju.  
8. Pripremite AVIKO Pire sa spanaćem prema uputstvima na pakovanju.  

Salata:
1. Operite salatu, začinite sa soli, biberom, malo limuna i maslinovim uljem.  

Sos aioli:
1. Izblendajte beli luk i so.  
2. Zatim dodajte sveže žumance i blendajte sa maslinovim uljem dok ne dobijete kremastu konzistenciju.  
3. Dodajte 1 kašiku limunovog soka, zgnječeni kuvani žumanac i ponovo izblendajte.  
4. Na kraju, začinite sa soli i biberom.  

Na tanjir stavite porciju pirea i preko stavite 1-2 kriške pečenog mesa, a prelijte filtriranim sosom od pečenja. Dekorišite sa listovima salate. Poslužite sos aioli u posebnoj posudi.

Druge inspiracije

Sugestije o proizvodu