AVIKO Churros sa čokoladnom karamelom i anisom

AVIKO Churros sa čokoladnom karamelom i anisom

Broj porcija 2-3
Vreme pripreme 8-10
Rerna
Airfryer

Glavni sastojak

Sastojci

AVIKO Churros
4 kašike belog šećera
1/4 šolje vode
100 ml šlaga
2 kašike putera
2 kockice tamne čokolade
otprilike ½ kašičice mlevenog anisa

1. Zagrejte rernu na 220 stepeni. Stavite čurros na papir za pečenje i pecite oko 7 minuta.  
2. U međuvremenu, pripremite čokoladni karamel sa anisom. Stavite šećer u šerpu i rasporedite ga u tankom sloju po dnu. Zagrevajte na srednjoj temperaturi bez mešanja dok se šećer ne otopi i ne počne da dobija smeđu boju. Kada postigne smeđu boju, dodajte vodu (pažljivo, prskaće!) i energično mešajte dok se šećer ne otopi. Kuvajte još minut, a zatim dodajte kremu. Lagano zagrevajte još 2-3 minuta, sklonite sa vatre i dodajte čokoladu i anis.  
3. Mešajte dok se svi sastojci ne sjedine. Kada se malo ohladi, prelijte u teglu.  
4. Poslužite čurros sa toplim čokoladnim karamelom sa anisom.

Druge inspiracije

Sugestije o proizvodu