AVIKO Churros sa čokoladnom karamelom i anisom
AVIKO Churros
4 kašike belog šećera
1/4 šolje vode
100 ml šlaga
2 kašike putera
2 kockice tamne čokolade
otprilike ½ kašičice mlevenog anisa
1. Zagrejte rernu na 220 stepeni. Stavite čurros na papir za pečenje i pecite oko 7 minuta.
2. U međuvremenu, pripremite čokoladni karamel sa anisom. Stavite šećer u šerpu i rasporedite ga u tankom sloju po dnu. Zagrevajte na srednjoj temperaturi bez mešanja dok se šećer ne otopi i ne počne da dobija smeđu boju. Kada postigne smeđu boju, dodajte vodu (pažljivo, prskaće!) i energično mešajte dok se šećer ne otopi. Kuvajte još minut, a zatim dodajte kremu. Lagano zagrevajte još 2-3 minuta, sklonite sa vatre i dodajte čokoladu i anis.
3. Mešajte dok se svi sastojci ne sjedine. Kada se malo ohladi, prelijte u teglu.
4. Poslužite čurros sa toplim čokoladnim karamelom sa anisom.