AVIKO Churros sa sosom od medenjaka i tamnom čokoladom i plavim sirom
AVIKO Churros
Krema od medenjaka:
- 200 g kvalitetne bele čokolade
- 100-125 ml šlaga
- ½ kašičice začina za medenjake
- 5-6 komada začinjenih keksova/medenjaka
Krema od tamne čokolade i plavog sira:
- 200 ml šlaga
- 200 g kvalitetne tamne čokolade
- oko 50 g plavog sira
Zagrejte rernu na 220 stepeni i pecite AVIKO Churros oko 10 minuta, prema uputstvima na pakovanju, dok ne postanu zlatni i hrskavi. U međuvremenu pripremite kreme.
Krema od medenjaka:
Zagrejte šlag u malom loncu. Sitno iseckajte belu čokoladu i izmrvite medenjake. Dodajte čokoladu i začin za medenjake u vrući šlag i sve dobro izmešajte. Stavite kremu u malu posudu i pospite mrvicama medenjaka.
Krema od tamne čokolade i plavog sira:
Zagrejte šlag u malom loncu. Sitno iseckajte tamnu čokoladu i izmrvite plavi sir. Dodajte čokoladu i plavi sir u vrući šlag. Sve izmešajte dok se sastojci ne sjedine. Stavite kremu u malu posudu.
Poslužite sa malo ohlađenim churrosom i sosovima u posudama.