AVIKO Grip 'n dip krompirići sa sosom od pečenog kukuruza
AVIKO Grip 'n Dip
Dip od grilovanog kukuruza:
- 2-3 klipa kukuruza ili 1 konzerva kukuruza
- 1 vezica korijandera
- 1 jalapeño paprika
- 2 paradajza
- 1 crveni luk
- 2-3 kašike maslinovog ulja ili otopljenog putera
- 2 limete
- 1 vezica korijandera
- so po ukusu
Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite AVIKO Grip'n Dip oko 12 minuta, prema uputstvima na pakovanju.
Grilujte kukuruz sa maslinovim uljem ili puterom. Svež klip kukuruza mnogo bolje funkcioniše u ovom receptu. Ako koristite svež kukuruz, nakon grilovanja odsecite zrna sa klipa oštrim nožem. Ako koristite konzervirani kukuruz, propržite ga u tiganju nekoliko minuta.
Isecite paradajz i luk na male kockice, a jalapeño na tanke kriške. Sve začinite solju i pomešajte sa sokom od limete i iseckanim korijanderom. Na kraju dodajte kukuruz. Sve dobro promešajte.
Dobar savet:
Možete dodati i mango ili avokado u ovaj recept. Ako vam jalapeño nije dovoljno ljut, dodajte prstohvat čilija.