AVIKO Jalapeño Balls sa sosom od paradajza i sosom od jogurta i limete
AVIKO Jalapeño Balls
Salsa od paradajza:
- 1-2 zrela paradajza
- 1 crveni luk
- ½ vezice svežeg korijandera
- 1 jalapeño
- ½ crvene ili žute paprike
- ½ kašičice mlevenog kumin
- so po ukusu
- sok od ½ limete
Jogurt-salsa sa limetom:
- 200 g gustog grčkog jogurta
- ½ crvenog luka
- ½ vezice korijandera
- sok od ½ limete
- rendana kora od ½ limete
- so po ukusu
Pripremite Jalapeño Balls prema uputstvima na pakovanju.
Salsa od paradajza:
Operite paradajz i oljuštite crveni luk. Operite jalapeño i papriku, a zatim uklonite seme. Isecite ih na manje komade i blendajte u blenderu sa preostalim sastojcima. Stavite u frižider na sat vremena. Sve začinite po ukusu solju i kuminom.
Jogurt-salsa sa limetom:
Pomešajte jogurt sa sokom od limete, rendanom korom limete, sitno iseckanim korijanderom i lukom. Sve začinite solju po ukusu.