Sendvic sa šniclom , zelenom harissom i sosom od majoneze i AVIKO Jalapeño Balls
AVIKO Jalapeño Balls
2 ciabatte ili 1 baget
2-3 kašike majoneza
2 bifteka od goveđeg fileta
1 veza majčine dušice
½ pakovanja rukole
1 paradajz
1 crveni luk
2-3 kašike maslinovog ulja
2-3 kašike putera
1 glavica belog luka
so i sveže mleveni biber
Zelena harisa:
5 jalapeño papričica
3 čena belog luka
½ kašičice soli
2 kašičice mlevenog kumina
1 kašičica mlevenog korijandera
1 velika veza svežeg korijandera
2 grančice nane (po izboru)
4 kašike maslinovog ulja
Zelena harisa:
Namočite jalapeño papričice u vrućoj vodi 30 minuta. Nakon toga, očistite ih od drški i semenki. Oljuštite beli luk i sve sastojke stavite u blender sa začinima, svežim korijanderom i solju. Prebacite u teglu i prelijte maslinovim uljem.
Priprema:
Pustite goveđi file da dostigne sobnu temperaturu. Zagrijte rernu na 200 stepeni. Zatim pospite svežim mlevenim biberom i solju. U međuvremenu, zagrijte tiganj sa maslinovim uljem. Pržite file sa svih strana dok meso ne porumeni. Dodajte glavicu belog luka prepolovljenu, vezu majčine dušice i puter. Prelijte puterom odreske i stavite u rernu na 8-10 minuta. Nakon toga, ostavite meso da odstoji 5-10 minuta.
Pripremite Jalapeño loptice prema uputstvu na pakovanju. Isecite ciabattu ili baget na pola, lagano pospite maslinovim uljem i zagrijte u rerni. Pomešajte majonez sa 2-3 kašike harise (u zavisnosti od željenog nivoa ljutine). Isecite paradajz i crveni luk na tanke kriške.
Zatim sastavite sendvič: namažite sos na pečeni baget, dodajte rukolu, krišku paradajza, tanku krišku crvenog luka, nekoliko kriški odreska i Jalapeño loptice. Pokrijte sve preostalim delom hleba. Poslužite odmah.