AVIKO kolutici luka (Onion Rings) sa harissa majonezom
AVIKO Onion Rings
- 10-12 komada svežih ili sušenih čili papričica
- po izboru 1 sirova ili pečena crvena paprika
- 3 čena belog luka
- 1 kašičica soli
- 2 kašičice mlevenog kumin
- 2 kašičice mlevenog korijandera
- 4 kašike maslinovog ulja
- 4 kašike majoneza
- 1 vezica vlasca i korijandera
1. Zagrijte rernu na 220 stepeni. Stavite Onion Rings na papir za pečenje i pecite oko 20 minuta.
2. U međuvremenu, pripremite harisu. Potopite čili papričice (sveže ili sušene) u vrućoj vodi na 30 minuta. Nakon tog vremena, očistite ih od peteljki i semena. Oljuštite beli luk i sve pomešajte u blenderu sa začinima i solju. Stavite u teglu i prelijte maslinovim uljem.
3. Pomešajte harisu sa majonezom da dobijete kremasti sos. U zavisnosti od željenog nivoa ljutine, možete dodati 1-2 kašike harise. Poslužite kolutiće odmah nakon pečenja sa sosom, pospite sitno seckanim vlascem i korijanderom.