AVIKO Onion rings ražnjići posluženi sa susamom, slatko kiselim sosom i vlašcem
AVIKO Onion rings
Slatko-kiseli sos:
- 8 kašika paradajz paze
- 2 kašike kukuruznog brašna
- 1 šolja šećera
- 1 šolja belog vinskog sirćeta (ili sirćeta od meda)
- 2 šolje vode
Za dekoraciju:
- šaka pečenih belih i crnih susamovih semenki
- vlasac
- nekoliko čeri paradajza
Pripremite Onion Rings prema uputstvima na pakovanju - bilo u fritezi ili u rerni.
Sos:
1. Rastvorite kukuruzno brašno u vodi.
2. Dodajte paradajz paze, šećer, sirće i vodu sa brašnom u lonac.
3. Neprekidno mešajući, kuvajte sos 7-10 minuta.
Navucite kolutiće od luka (3-4 komada) na ražnjiće, prelijte ih sosom i pospite susamom i seckanim vlascem. Dekorišite sa čeri paradajzima presečenim na pola. Začinite po ukusu solju i biberom.
Dobar savet:
Pre nego što napunite ražnjiće kolutićima, možete ih staviti u hladnu vodu na nekoliko minuta - biće ih lakše napuniti :). Na sličan način možete pripremiti ražnjiće od prstenova od luka i naših mini Rösti palačinki.