AVIKO Onion rings ražnjići posluženi sa susamom, slatko kiselim sosom i vlašcem

AVIKO Onion rings ražnjići posluženi sa susamom, slatko kiselim sosom i vlašcem

Broj porcija 4
Vreme pripreme 15-20
Friteza
Rerna
Vegan
Vegetarijanac

Glavni sastojak

Sastojci

AVIKO Onion rings

Slatko-kiseli sos:
- 8 kašika paradajz paze
- 2 kašike kukuruznog brašna
- 1 šolja šećera
- 1 šolja belog vinskog sirćeta (ili sirćeta od meda)
- 2 šolje vode

Za dekoraciju:
- šaka pečenih belih i crnih susamovih semenki
- vlasac
- nekoliko čeri paradajza

Pripremite Onion Rings prema uputstvima na pakovanju - bilo u fritezi ili u rerni.

Sos:
1. Rastvorite kukuruzno brašno u vodi.
2. Dodajte paradajz paze, šećer, sirće i vodu sa brašnom u lonac.
3. Neprekidno mešajući, kuvajte sos 7-10 minuta.

Navucite kolutiće  od luka (3-4 komada) na ražnjiće, prelijte ih sosom i pospite susamom i seckanim vlascem. Dekorišite sa čeri paradajzima presečenim na pola. Začinite po ukusu solju i biberom.

Dobar savet:
Pre nego što napunite ražnjiće kolutićima, možete ih staviti u hladnu vodu na nekoliko minuta - biće ih lakše napuniti :). Na sličan način možete pripremiti ražnjiće od prstenova od luka i naših mini Rösti palačinki.

Druge inspiracije

Sugestije o proizvodu