AVIKO Pom' croquettes posluženi sa sosom od četiri vrste sira i pečenim orasima
AVIKO Pom' croquettes
- 80 g Taleggio mekog sira
- 80 g rendanog sira Parmigiano Reggiano
- 100 g sira Gorgonzola dolce
- 80 g sira Emmentaler
- 180 g mleka
- so i biber
- šaka pečenih oraha bez kože
- nekoliko grančica svežeg timijana ili vodene kreše
1. Rendajte sir Emmental i stavite sa strane.
2. Isecite sireve Gorgonzola i Taleggio na male komade.
3. Zagrijte mleko u šerpi na tihoj vatri. Dodajte Gorgonzolu i Taleggio i mešajte. Dodajte rendani Emmental i rendani sir Parmigiano Reggiano i nastavite sa mešanjem. Skinite sa vatre.
4. Začinite biberom i solju. Ponovo promešajte i dodajte nekoliko listova svežeg timijana i pečenih oraha.
5. Pripremite kroketi prema uputstvima na pakovanju.
Stavite porciju sosa na tanjir i nežno je razmažite kašikom. Na sos stavite nekoliko kroketa i ukrasite sve sosom i orasima, a zatim dekorišite listovima vodene kreše.
Dobar savet:
Ostale vrste vaših omiljenih sireva takođe će biti savršene - kroketi se mogu poslužiti i sa setom vaših omiljenih sireva za umakanje :)