AVIKO Pom' Patati sa domaćim kečapom
AVIKO Pom' Patati
Kečap:
500g paradajz pasate
2 crvena luka
½ neoguljene jabuke
½ šolje jabukovog sirćeta
1 kašika smešnog šećera
muškatni oraščić, svež đumbir, slatka paprika
Vorcester sos
maslinovo ulje
so
AVIKO Pom' Patati pripremite prema uputstvu na pakovanju.
Kečap:
1. Isecite luk na male kockice i pržite u velikom tiganju sa tri kašike maslinovog ulja.
2. Dodajte sitno iseckanu jabuku i kuvajte 3-4 minuta. Zatim dodajte jabukovo sirće, rendani đumbir po želji, muškatni oraščić i slatku papriku, nekoliko kapi Vorcester sosa i prstohvat soli.
3. Dobro promešajte i kuvajte oko 1 sat.
4. Skinite ketchup s vatre, izblendajte i procedite kroz sito kako biste dobili glatku konzistenciju.
5. Poslužite uz AVIKO Pom' Patati.