AVIKO Pom' Croquettes posluženi sa salatom od praziluka, peršunom, šargarepom, pečenim bademom, jogurtom i svežom mentom

AVIKO Pom' Croquettes posluženi sa salatom od praziluka, peršunom, šargarepom, pečenim bademom, jogurtom i svežom mentom

Broj porcija 4
Vreme pripreme 25-35
Friteza
Rerna

Glavni sastojak

Sastojci

AVIKO Pom' Croquettes  
2 praziluka (samo beli deo, težina oko 250 g)  
2 šargarepe (težina oko 250 g)  
1 stabljika celera  
2 kašike pečenih badema  
veza peršuna  
1 pakovanje (125 g) grčkog jogurta  
limunov sok  
3 grančice sveže mente  
ekstra devičansko maslinovo ulje  
so i biber

Pripremite AVIKO Pom' Croquettes prema uputstvima na pakovanju.

U velikoj posudi pomešajte tanko iseckani praziluk i šargarepu (može se narendati). Dodajte tanko iseckanu stabljiku celera i listove peršuna.

Pečene bademe stavite u tiganj i presecite ih po dužini ako koristite cele bademe.

Preliv: temeljno pomešajte jogurt, so, biber, sitno seckane listove mente, limunov sok i malo maslinovog ulja.

Na tanjire rasporedite malo salate i stavite nekoliko krompir kroketića preko. Začinite po ukusu sa solju i biberom. Ukrasite pečenim bademima pre serviranja.

Druge inspiracije

Sugestije o proizvodu