AVIKO Pom' Croquettes posluženi sa salatom od praziluka, peršunom, šargarepom, pečenim bademom, jogurtom i svežom mentom
AVIKO Pom' Croquettes
2 praziluka (samo beli deo, težina oko 250 g)
2 šargarepe (težina oko 250 g)
1 stabljika celera
2 kašike pečenih badema
veza peršuna
1 pakovanje (125 g) grčkog jogurta
limunov sok
3 grančice sveže mente
ekstra devičansko maslinovo ulje
so i biber
Pripremite AVIKO Pom' Croquettes prema uputstvima na pakovanju.
U velikoj posudi pomešajte tanko iseckani praziluk i šargarepu (može se narendati). Dodajte tanko iseckanu stabljiku celera i listove peršuna.
Pečene bademe stavite u tiganj i presecite ih po dužini ako koristite cele bademe.
Preliv: temeljno pomešajte jogurt, so, biber, sitno seckane listove mente, limunov sok i malo maslinovog ulja.
Na tanjire rasporedite malo salate i stavite nekoliko krompir kroketića preko. Začinite po ukusu sa solju i biberom. Ukrasite pečenim bademima pre serviranja.