AVIKO Potato pancakes sa mascraponeom i brzim dzemom od jabuke,kruske sa kardamomom, anisom i klinčićima
AVIKO Potato pancakes
- 1 pakovanje mascarpone sira
- 100 g šlaga
- ½ kašičice rendane limunove kore
- 1 kašika prah šećera
- 1 kašičica prirodne vanile
- 1 kg jabuka
- 1 kg krušaka
- 1 kašika limunovog soka
- 1 kašičica rendane limunove kore
- ½ kašičice mlevenog kardamoma
- ½ kašičice mlevenog anisa
- ½ kašičice mlevenih karanfilića
- 2 kašike meda
- 50 g putera
Počinjemo pripremom palačinaka prema uputstvu na pakovanju.
Oljuštite jabuke i kruške i isecite ih na kockice. Zatim otopite puter sa medom i začinima u tiganju. Kada smesa počne da intenzivno miriše, dodajte jabuke i kruške. Pržite džem pokriveno oko 10-15 minuta, zatim sklonite poklopac i isparite suvišnu vodu.
Umutite mascarpone sa šlagom, rendanom limunovom korom, prah šećerom i vanilom.
Zatim namažite džem i kašičicu šlaga na tople palačinke. Poslužite odmah.