Aviko Rösti Rondjes fritule sa trakicama govedine , povrcem i Parmigiano Reggiano
AVIKO Rösti Rondjes Naturel
600 g goveđeg mesa
30 g brašna 00
30 g ekstra devičanskog maslinovog ulja
50 g suvog belog vina
40 g pahuljica sira Parmigiano Reggiano
100 g rukole
nekoliko cherry paradajza
20 g balzamiko sirćeta
so i biber
Pripremite AVIKO Rösti prema uputstvu na pakovanju.
Isecite goveđe meso na kriške, a zatim na tanke trakice. Stavite ih u cediljku iznad posude i pospite brašnom. Protresite cediljku da biste se oslobodili viška brašna i da bi se svi komadi mesa ravnomerno obložili.
Zagrijte ulje u tiganju i pržite meso, povremeno mešajući, dok ne postane hrskavo. Začinite solju i biberom, pa dodajte vino. Pržite još nekoliko minuta dok ne dobijete kremastu konzistenciju.
U međuvremenu, pomešajte prethodno opranu rukolu, biber, so, maslinovo ulje i balzamiko sirće u posudi.
Stavite Rösti palačinke na tanjir i na vrh stavite rukolu, prženo meso i prepolovljene paradajze. Dekorišite pahuljicama sira Parmigiano Reggiano.