Aviko Rösti Rondjes fritule sa trakicama govedine , povrcem i Parmigiano Reggiano

Aviko Rösti Rondjes fritule sa trakicama govedine , povrcem i Parmigiano Reggiano

Broj porcija 4
Vreme pripreme 15-35
Friteza
Rerna
Tiganj

Glavni sastojak

Sastojci

AVIKO Rösti Rondjes Naturel
600 g goveđeg mesa  
30 g brašna 00  
30 g ekstra devičanskog maslinovog ulja  
50 g suvog belog vina  
40 g pahuljica sira Parmigiano Reggiano  
100 g rukole  
nekoliko cherry paradajza  
20 g balzamiko sirćeta  
so i biber 

Pripremite AVIKO Rösti prema uputstvu na pakovanju.

Isecite goveđe meso na kriške, a zatim na tanke trakice. Stavite ih u cediljku iznad posude i pospite brašnom. Protresite cediljku da biste se oslobodili viška brašna i da bi se svi komadi mesa ravnomerno obložili.

Zagrijte ulje u tiganju i pržite meso, povremeno mešajući, dok ne postane hrskavo. Začinite solju i biberom, pa dodajte vino. Pržite još nekoliko minuta dok ne dobijete kremastu konzistenciju.

U međuvremenu, pomešajte prethodno opranu rukolu, biber, so, maslinovo ulje i balzamiko sirće u posudi.

Stavite Rösti palačinke na tanjir i na vrh stavite rukolu, prženo meso i prepolovljene paradajze. Dekorišite pahuljicama sira Parmigiano Reggiano.

Druge inspiracije

Sugestije o proizvodu