AVIKO Skinny Fries sa domaćom aquafaba majonezom
AVIKO Skinny Fries
- 1 konzerva leblebija
- 2 kašičice vinskog sirćeta
- ½ kašičice senfa
- ½ kašičice crne soli
- 1 kašika neaktivnih kvasnih pahuljica
- prstohvat šećera
- 1 ½ šolja dobrog ulja
- 1 čen belog luka
- začini: 1 kašičica granuliranog belog luka, 1 kašičica praška od luka, 1 kašičica paprike, ½ kašičice sušenog peršuna, ½ kašičice origana, ½ kašičice čilija, ½ kašičice soli.
1. Zagrejte rernu na 220 stepeni. Pecite AVIKO Skinny fries na tepsiji obloženoj papirom oko 20 minuta
2. U međuvremenu pripremite majonez i mešavinu začina za pomfrit. Sipajte vodu iz 1 konzervice leblebija u visoku posudu i dodajte vinsko sirće, senf, so, šećer, beli luk i neaktivne kvasne pahuljice. Sve dobro izmešajte dok se sastojci ne sjedine. Zatim polako sipajte ulje u tankom mlazu, neprekidno blendajući smesu na najvišoj brzini. Kada otprilike prepolovite sipanje ulja, počnite da pomerate blender gore-dole kako biste spojili sve sastojke. Svi sastojci će se sjediniti i majonez će se zgusnuti.
3. Stavite deo majoneza u malu posudu, a preostali deo stavite u frižider. Čuvajte domaći majonez u frižideru i koristite ga u roku od dva nedelje.
4. Pomešajte začine: granulirani beli luk, prašak od luka, papriku, sušeni peršun, origano, čili i so. Pomešajte pomfrit sa začinima i poslužite sa majonezom.