Ćufte od tunjevine sa domaćom salatom i AVIKO Super Crunch Julienne krompirićima

Ćufte od tunjevine sa domaćom salatom i AVIKO Super Crunch Julienne krompirićima

Broj porcija 4
Vreme pripreme 25-35
Friteza
Rerna

Glavni sastojak

Sastojci

AVIKO Super Crunch Julienne fries
230 g konzervirane tune
60 g tosta
1 šolja mleka
1 jaje
2 kašike rendanog parmezana
1 kašica kapra
malo svežeg peršuna
prezle za paniranje
ulje za prženje ili 2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja

Salata:
250 g čvrstih, žutih paradajza
3 stabljike celera
150 g rotkvice
so i biber
limun

Jogurt majonez:
1 jaje
200 ml suncokretovog ulja
1 kašika limunovog soka
prstohvat soli
1 kašičica senfa
100 g grčkog jogurta

Pripremite Super Crunch Julienne pomfrit prema uputstvu na pakovanju.

Ćufte:
1. Ocedite tunu i stavite je u posudu.
2. Natopite tostirani hleb u mleku, a ako to nije dovoljno, možete dodati malo vode.
3. Ocedite i dodajte u posudu sa tunom, zajedno sa jajetom, sitno seckanim peršunom, oceđenim kaprom  i parmezanom.
4. Pažljivo zamesite i formirajte ćufte veličine približno 4-5 cm. Uvaljajte gotove ćufte u prezle.
5. Stavite ćufte na pleh obložen papirom za pečenje. Pospite ih malo maslinovim uljem i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C 20 minuta, a na kraju koristite funkciju roštilja nekoliko minuta. Takođe možete pripremiti ćufte:
   - u tiganju - zagrejte maslinovo ulje u tiganju sa neprianjajućim dnom i pržite ćufte 5-6 minuta dok ne dobiju zlatno smeđu boju sa svih strana.
   - ili u dubokom ulju - zagrejte ulje u visokom loncu i pržite ćufte 1 minut dok ne postanu zlatno smeđe.

Salata:
1. Operite i osušite paradajz, a zatim ga iseckajte na kockice, polovine ili četvrtine.
2. Temeljno operite stabljike celera i isecite ih na tanke kolutove.
3. Operite i sitno iseckajte rotkvicu.
4. Pomešajte sve povrće u posudi i začinite solju, biberom, maslinovim uljem i malo limuna.

Jogurt majonez:
1. U blender stavite ulje, jaje na sobnoj temperaturi, limunov sok, so i senf.
2. Blendajte 30 sekundi da dobijete gustu, belu i homogenu konzistenciju.
3. Dodajte jogurt i dobro promešajte.
4. Stavite gotov majonez u posudu i stavite u frižider na 30 minuta pre serviranja.

Na svaki tanjir stavite porciju pomfrita, salate, nekoliko ćufti i kašiku majoneza.

Dobar savet:
Možete koristiti tunu u svom soku, ali ćete dobiti najbolje rezultate korišćenjem kvalitetne tune u maslinovom ulju.

Druge inspiracije

Sugestije o proizvodu