AVIKO Super Crunch Original krompirići sa kimchijem, furikakeom i vlašcem
AVIKO Super Crunch Original
1 kineski kupus
2-3 kašike korejske Gochujang čili paste
3 cm komad svežeg đumbira
2 kašice ribljeg sosa
2 kašičice pirinčanog sirćeta
2 čena belog luka
2 veze vlasca
1 šargarepa
1 jabuka
so
1 kašičica šećera
⅓ šolje oljuštenih, pečenih susama
⅓ šolje crnog susama
1 nori alga
2-3 kašike majoneza
1. Isecite kupus na debele kriške, zatim ga obilato posolite i ostavite sa strane na sat vremena. Nakon sat vremena, isperite kupus pod mlazom vode i pomešajte sa čili pastom, sitno rendanim đumbirom, ribljim sosom, pirinčanim sirćetom, zgnječenim belim lukom, iseckanom 1 vezom vlasca, krupno rendanom šargarepom i jabukom, i šećerom. Sve dobro promešajte i ostavite da odstoji nedelju dana na tamnom mestu, mešajući svaka 2-3 dana, a zatim stavite teglu u frižider.
2. Kada je kimchi spreman, pripremite pomfrit. Stavite pomfrit u rernu zagrejanu na 220 stepeni i pecite oko 20 minuta.
3. U međuvremenu, izvadite kimchi iz frižidera i prelijte 5-6 kašika kimchi soka, pa ga pomešajte sa majonezom.
4. Sitno usitnite nori i pomešajte sa belim i crnim pečenim susamom. Sitno iseckajte korijander i vlasac.
5. Stavite kimchi na pečeni pomfrit, prelijte majonezom i kimchi sokom, i pospite svežim začinskim biljem i furikake.