AVIKO Sweet potato fries sa ukiseljenom salatom od cvekle , sušenim paradajzom i kozjim sirom

AVIKO Sweet potato fries sa ukiseljenom salatom od cvekle , sušenim paradajzom i kozjim sirom

Broj porcija 2-4
Vreme pripreme 25-35
Friteza
Rerna
Vegan
Vegetarijanac

Glavni sastojak

Sastojci

AVIKO Sweet potato fries
1-2 velike kisele ili kisele repe  
100-150 g kozjeg sira  
šaka pinjola ili mlevenih lešnika  
nekoliko suvih paradajza u salamuri  
listovi rukole  
so, biber  
maslinovo ulje (može biti aromatizovano, npr. ljutom paprikom)  
balzamiko sos

Pripremite AVIKO pomfrit od slatkog krompira prema uputstvu na pakovanju.

Prepecite orahe u tiganju dok ne dobiju lep miris pečenja i zlatne ivice.

Isecite cveklu na tanke kriške i stavite ih na tanjir.

Icedite paradajze iz salamure i isecite ih na uske trakice.

Isecite sir nožem na tanke pahuljice.

U velikoj posudi pomešajte rukolu sa suvim paradajzima, sirom i orasima, pa stavite na tanjir pored cvekle.

Prelijte cveklu balzamiko sosom i začinite po ukusu solju i biberom.

Poslužite uz porciju slatkog pomfrita.

Druge inspiracije

Sugestije o proizvodu