AVIKO Sweet potato fries sa ukiseljenom salatom od cvekle , sušenim paradajzom i kozjim sirom
AVIKO Sweet potato fries
1-2 velike kisele ili kisele repe
100-150 g kozjeg sira
šaka pinjola ili mlevenih lešnika
nekoliko suvih paradajza u salamuri
listovi rukole
so, biber
maslinovo ulje (može biti aromatizovano, npr. ljutom paprikom)
balzamiko sos
Pripremite AVIKO pomfrit od slatkog krompira prema uputstvu na pakovanju.
Prepecite orahe u tiganju dok ne dobiju lep miris pečenja i zlatne ivice.
Isecite cveklu na tanke kriške i stavite ih na tanjir.
Icedite paradajze iz salamure i isecite ih na uske trakice.
Isecite sir nožem na tanke pahuljice.
U velikoj posudi pomešajte rukolu sa suvim paradajzima, sirom i orasima, pa stavite na tanjir pored cvekle.
Prelijte cveklu balzamiko sosom i začinite po ukusu solju i biberom.
Poslužite uz porciju slatkog pomfrita.