Francuski krompir sa kupinom i majčinom dušicom i AVIKO Sweet Potato krompirićima
AVIKO Sweet potato fries
- pakovanje sveže rukole
- pakovanje kupina (svežih ili smrznutih)
- Halloumi sir (1 pakovanje)
- pakovanje rashlađenog lisnatog testa (spremnog za upotrebu)
- pročišćeni, otopljeni puter
- so i biber po ukusu
- nekoliko grančica majčine dušice
- maslinovo ulje
- olive oil
1. Pripremite pomfrit od slatkog krompira prema uputstvu na pakovanju - zagrejte rernu na 220°C i pecite pomfrit 15-20 minuta na plehu.
2. Operite rukolu i kupine. Isecite Halloumi sir na kockice otprilike 2 x 2 centimetra.
3. Isecite lisnato testo na kvadrate od oko 15 centimetara - stavite sir i kašičicu kupina u sredinu svakog kvadrata, zatim preklopite strane prema unutra da formirate kesicu. Premažite ivice toplom vodom kako bi se bolje držale. Podmažite kesicu na vrhu puterom i stavite grančicu majčine dušice na nju. Pecite u rerni (zajedno sa pomfritom) dok ne postane zlatno smeđa.
4. Na svaki tanjir stavite porcionu pomfrita začinjenog solju i posutog rukolom. Prelijte maslinovim uljem. Dodajte 2 kesice. Poslužite toplo.
Dobar savet:
Umesto Halloumi sira, možete koristiti neki drugi omiljeni sir - svaki sir će se dobro slagati sa kupinama! Umesto kupina, savršeno će se uklopiti i brusnice..