Bakalar pečen sa začinskim biljem, puterom i limunovom korom poslužen sa Pati Parts
AVIKO Pati Parts 600g
600g fileta bakalara
kora od ½ limuna
3 grančice majčine dušice (ili suvi začin)
3 grančice mente (ili suvi začin)
extra devičansko maslinovo ulje
so i biber
2 cela glavice belog luka
2-3 limuna
1. Pripremite Pati Parts prema uputstvu na pakovanju.
2. Prepolovite glavice belog luka i limuna, pa ih propržite u tiganju na malo maslinovog ulja.
3. Filetirajte bakalar i ako je potrebno, uklonite kosti pomoću kuhinjskih pinceta.
4. Stavite filete na nauljeni pleh obložen papirom za pečenje. Začinite ih biberom, solju, sitno seckanim začinskim biljem i rendanom limunskom koricom. Na svaki file stavite malo putera.
5. Pecite bakalar u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 10 minuta. Pre serviranja, začinite svežom majčinom dušicom.
Na duboki tanjir stavite porciju Pati Parts, filet bakalara sa dodacima, i pečeni beli luk i limun. Po ukusu začinite solju i biberom. Takođe možete preliti malo maslinovog ulja preko ribe.
Dobar savet: Isprobajte i druge Aviko krompirne delove, kao što su Pati Parts Tex Mex i Pati Parts Garlic - savršeno će se uklopiti!