Burger od lososa sa sosom od avokada i manga sa AVIKO Onion Rings
AVIKO Onion Rings 450g
- 300-400g fileta lososa
- 1 crveni luk
- so i biber po ukusu
- 2-3 kašike prezli
- 2-3 kašike parmezana
- ½ veze peršuna ili korijandera
- kora od ½ limuna
- so i biber po ukusu
- 4-6 hamburger peciva
- 1-2 kašike putera
- 2 zrela avokada
- ½ veze korijandera
- 1 mango
- 1 limeta
- 1 crveni luk
- 1 habanero
- 1 zeleni krastavac
- 1 crvena kupus
- ½ šolje vinskog sirćeta
- 2 kašike šećera
- so i biber po ukusu
- 2 tablespoons of sugar
- salt and pepper to taste2 łyżki cukru
1. Sitno iseckajte losos ili ga sameljite u mlinu za meso.2. Dodajte sitno seckani crveni luk, prezle, parmezan, seckani peršun ili korijander i koru od limuna. Umesite sve u masu i oblikujte burgere.
3. Zagrejte rernu na 220 stepeni. Stavite AVIKO Onion Rings na papir za pečenje i pecite ih oko 20 minuta.
4. U međuvremenu, u blenderu sjedinite avokado sa korijanderom, sokom od limete i habanerom dok ne dobijete glatku smesu. Ako je smesa previše gusta, možete dodati malo jogurta ili vode. Zatim dodajte sitno seckani crveni luk i sitno seckani mango.
5. U šerpi prokuvajte ½ šolje vinskog sirćeta sa čašom vode, 2 kašičice soli i šećera. Ohladite brine. U međuvremenu, narendajte kupus. Prelijte brine preko kupusa i ostavite sa strane na 10-15 minuta. Zatim procedite i stavite u činiju.
6. Zagrejte 1-2 kašike putera u tiganju i pržite burgere 4-5 minuta sa svake strane. Stavite isečena peciva u rernu na 1-2 minuta. Operite krastavac i isecite ga na tanke trakice pomoću ljuštilice.
7. Složite burger: namažite avokado i mango salsu na topla peciva (gore i dole), zatim stavite burger, krastavac, crveni kupus i prstenove crvenog luka, i poklopite gornjim delom peciva. Uživajte u obroku odmah! :)