Burrito sa kremom od pasulja i korijandera poslužen sa AVIKO Sweet potato fries krompirićima

Burrito sa kremom od pasulja i korijandera poslužen sa AVIKO Sweet potato fries krompirićima

Broj porcija 2-4
Vreme pripreme 15-25
Friteza
Rerna

Glavni sastojak

Sastojci

AVIKO Sweet potato fries

4 tortilje od pšenice  

Fil:  
1 crveni luk, iseckan  
2 čena belog luka, pritisnuta  
1 mala zelena paprika, očišćena i tanko isečena  
1 čili, očišćen i tanko isečen  
1 kašičica mlevenog kumin  
1 konzerva kuvanih pasulja, oceđena i osušenih  
100g konzervirane kukuruza  
1 velika paradajz, iseckana  
1 kašika Tabasco sosa  
2 kašike vode  
4 kašike sitno seckanog korijandera  
1 romanska salata, rastrgana  
1 mozzarella, isečena  
130g jogurta sa smanjenim sadržajem masti  
ulje  
so i biber 

AVIKO Sweet potato fries pripremite prema uputstvu na pakovanju.

Burrito:  
1. Počnite sa pripremom fila: zagrijte ulje u tiganju, dodajte iseckan crveni luk, beli luk i čili i pržite 3 minuta na srednjoj temperaturi dok luk ne postane providan. Dodajte kumin i promešajte.  
2. Izblendajte pasulj dok ne dobije kremastu konzistenciju. Ako je potrebno, dodajte vodu i stavite u tiganj sa iseckanim paradajzom.  
3. Dodajte Tabasco, vodu i kuvajte na srednjoj temperaturi. Konzistencija treba da bude kremasta, ali gusta. Dodajte iseckani korijander i dobro promešajte.  
4. Stavite salatu, mozzarellu i jogurt u posebne posude.  
5. Stavite salatu u centar tortilje, zatim dve kašike kremastog pasulja, rendani sir i kašiku jogurta, biber i šaku kukuruza.  
6. Na kraju dodajte pripremljeni AVIKO pomfrit od batata i uvijte u burrito.  
7. Isecite svaki burrito dijagonalno na pola i stavite na tanjir sa dodatnom porcijom pomfrita i dodatnom porcijom fila.

Dobar savet:  
Umesto tortilja od pšenice, možete koristiti tortilje od celog zrna, a jelo možete obogatiti i kriškom sira i peći burrito 2-3 minuta u rerni kako bi se sir otopio.

Druge inspiracije

Sugestije o proizvodu