Burrito sa kremom od pasulja i korijandera poslužen sa AVIKO Sweet potato fries krompirićima
AVIKO Sweet potato fries
4 tortilje od pšenice
Fil:
1 crveni luk, iseckan
2 čena belog luka, pritisnuta
1 mala zelena paprika, očišćena i tanko isečena
1 čili, očišćen i tanko isečen
1 kašičica mlevenog kumin
1 konzerva kuvanih pasulja, oceđena i osušenih
100g konzervirane kukuruza
1 velika paradajz, iseckana
1 kašika Tabasco sosa
2 kašike vode
4 kašike sitno seckanog korijandera
1 romanska salata, rastrgana
1 mozzarella, isečena
130g jogurta sa smanjenim sadržajem masti
ulje
so i biber
AVIKO Sweet potato fries pripremite prema uputstvu na pakovanju.
Burrito:
1. Počnite sa pripremom fila: zagrijte ulje u tiganju, dodajte iseckan crveni luk, beli luk i čili i pržite 3 minuta na srednjoj temperaturi dok luk ne postane providan. Dodajte kumin i promešajte.
2. Izblendajte pasulj dok ne dobije kremastu konzistenciju. Ako je potrebno, dodajte vodu i stavite u tiganj sa iseckanim paradajzom.
3. Dodajte Tabasco, vodu i kuvajte na srednjoj temperaturi. Konzistencija treba da bude kremasta, ali gusta. Dodajte iseckani korijander i dobro promešajte.
4. Stavite salatu, mozzarellu i jogurt u posebne posude.
5. Stavite salatu u centar tortilje, zatim dve kašike kremastog pasulja, rendani sir i kašiku jogurta, biber i šaku kukuruza.
6. Na kraju dodajte pripremljeni AVIKO pomfrit od batata i uvijte u burrito.
7. Isecite svaki burrito dijagonalno na pola i stavite na tanjir sa dodatnom porcijom pomfrita i dodatnom porcijom fila.
Dobar savet:
Umesto tortilja od pšenice, možete koristiti tortilje od celog zrna, a jelo možete obogatiti i kriškom sira i peći burrito 2-3 minuta u rerni kako bi se sir otopio.