Chicken burger sa salatom od prolećnog povrća, guacamole i AVIKO Super Crunch Zig Zag krompirićima

Chicken burger sa salatom od prolećnog povrća, guacamole i AVIKO Super Crunch Zig Zag krompirićima

Broj porcija 4
Vreme pripreme 20-30
Friteza
Rerna

Glavni sastojak

Sastojci

Aviko Super Crunch Zig Zag fries 
500 g mlevenog pilećeg mesa  
4 hamburger peciva  
80 g mleka  
3 kašike brašna 00  
prah beli luk  
peršun  
1 kašičica senfa  
1 kašičica ljutog kečapa  
2 jaja  
so i biber  
2 kašike rendanog sira Parmigiano Reggiano  
mleveni hleb pomešan sa prepečenim kukuruznim brašnom  
maslinovo ulje za prženje

Salata:
250 g mešavine salate  
veza rotkvica  
1 mladi luk  
2 paradajza  
1 krastavac  
so  
biber  
ekstra devičansko maslinovo ulje  
1 limun  

Guacamole:
1 zreo avokado  
1 zelena čili paprika  
1 paradajz  
20 g ekstra devičanskog maslinovog ulja  
10 g limunovog soka  
10 g šalotke  
so i biber

Pripremamo Super Crunch Zig Zag pomfrit prema uputstvima na pakovanju.

Guacamole:
1. Presecite avokado na pola dužine i pomoću kašike izvadite košticu. Zatim izdvojite meso i stavite ga u posudu.
2. Pomešajte pulpu sa ½ limunovog soka, začinite solju i biberom, a zatim izgnječite avokado viljuškom.
3. Sitno iseckajte šalotku. Operite paradajz i isecite ga na kockice. Presecite čili na pola, uklonite seme i isecite na trakice, a zatim na kockice.
4. U posudi sa avokadom pomešajte šalotku, paradajz, čili i maslinovo ulje. Temeljno promešajte i začinite solju i biberom.

Salata:
1. Povrće isecite na kolutove.
2. Pomešajte u posudi i začinite po ukusu sa limunovim sokom, maslinovim uljem, solju i biberom.

Hamburger:
1. U posudi pomešajte mleveno meso, 1 jaje, beli luk, peršun, mleko, rendani sir Parmigiano Reggiano, senf, kečap i začinite solju i biberom. Dobro promešajte, stavite na radnu površinu i oblikujte veliki kvadrat debljine oko 1 cm.
2. Pospite brašnom sa vrha. Zatim, koristeći čašu ili poseban kalup, isecite kotlete (burgere) iz mesa.
3. Pospite kotlete brašnom sa svih strana, stavite ih u posudu sa umućenim jajetom, a zatim u posudu sa mlevenim hlebom i prepečenim kukuruznim brašnom.
4. Pržite burgere u tiganju sa puno ulja. Stavite gotove kotlete na pleh obložen papirom za pečenje i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 °C 20 minuta dok ne postanu lepo zapečeni i hrskavi.
5. Presecite svaku pecivo na pola. Stavite porciju salate na donju polovinu, pokrijte burgerom.
6. Namažite guacamole na drugu (gornju) polovinu peciva i stavite je na burger.
7. Poslužite na taniru sa porcijom slanih pomfrita i dodatnom porcijom guacamole u posudi.

Dobar savet:
Nakon što presečete pecivo, možete ga lagano ispeći u rerni - možete takođe staviti krišku sira na donju polovinu. Burger se može prepoloviti i učvrstiti čačkalicom.

Druge inspiracije

Sugestije o proizvodu