Chicken burger sa salatom od prolećnog povrća, guacamole i AVIKO Super Crunch Zig Zag krompirićima
Aviko Super Crunch Zig Zag fries
500 g mlevenog pilećeg mesa
4 hamburger peciva
80 g mleka
3 kašike brašna 00
prah beli luk
peršun
1 kašičica senfa
1 kašičica ljutog kečapa
2 jaja
so i biber
2 kašike rendanog sira Parmigiano Reggiano
mleveni hleb pomešan sa prepečenim kukuruznim brašnom
maslinovo ulje za prženje
Salata:
250 g mešavine salate
veza rotkvica
1 mladi luk
2 paradajza
1 krastavac
so
biber
ekstra devičansko maslinovo ulje
1 limun
Guacamole:
1 zreo avokado
1 zelena čili paprika
1 paradajz
20 g ekstra devičanskog maslinovog ulja
10 g limunovog soka
10 g šalotke
so i biber
Pripremamo Super Crunch Zig Zag pomfrit prema uputstvima na pakovanju.
Guacamole:
1. Presecite avokado na pola dužine i pomoću kašike izvadite košticu. Zatim izdvojite meso i stavite ga u posudu.
2. Pomešajte pulpu sa ½ limunovog soka, začinite solju i biberom, a zatim izgnječite avokado viljuškom.
3. Sitno iseckajte šalotku. Operite paradajz i isecite ga na kockice. Presecite čili na pola, uklonite seme i isecite na trakice, a zatim na kockice.
4. U posudi sa avokadom pomešajte šalotku, paradajz, čili i maslinovo ulje. Temeljno promešajte i začinite solju i biberom.
Salata:
1. Povrće isecite na kolutove.
2. Pomešajte u posudi i začinite po ukusu sa limunovim sokom, maslinovim uljem, solju i biberom.
Hamburger:
1. U posudi pomešajte mleveno meso, 1 jaje, beli luk, peršun, mleko, rendani sir Parmigiano Reggiano, senf, kečap i začinite solju i biberom. Dobro promešajte, stavite na radnu površinu i oblikujte veliki kvadrat debljine oko 1 cm.
2. Pospite brašnom sa vrha. Zatim, koristeći čašu ili poseban kalup, isecite kotlete (burgere) iz mesa.
3. Pospite kotlete brašnom sa svih strana, stavite ih u posudu sa umućenim jajetom, a zatim u posudu sa mlevenim hlebom i prepečenim kukuruznim brašnom.
4. Pržite burgere u tiganju sa puno ulja. Stavite gotove kotlete na pleh obložen papirom za pečenje i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 °C 20 minuta dok ne postanu lepo zapečeni i hrskavi.
5. Presecite svaku pecivo na pola. Stavite porciju salate na donju polovinu, pokrijte burgerom.
6. Namažite guacamole na drugu (gornju) polovinu peciva i stavite je na burger.
7. Poslužite na taniru sa porcijom slanih pomfrita i dodatnom porcijom guacamole u posudi.
Dobar savet:
Nakon što presečete pecivo, možete ga lagano ispeći u rerni - možete takođe staviti krišku sira na donju polovinu. Burger se može prepoloviti i učvrstiti čačkalicom.