Fajitas sa govedinom, lukom, paprikom, kiselom pavlakom i AVIKO Super Crunch Julienne krompirićima

Fajitas sa govedinom, lukom, paprikom, kiselom pavlakom i AVIKO Super Crunch Julienne krompirićima

Broj porcija 2-4
Vreme pripreme 15-25
Friteza
Rerna

Glavni sastojak

Sastojci

AVIKO Super Crunch Julienne 

- 700 g govedine  
- 1 žuta paprika  
- 1 crvena paprika  
- 1 zelena paprika  
- 1 crni luk  
- Ekstra devičansko maslinovo ulje  
- So i biber  
- 1 limun  
- 1 kašičica slatke paprike u prahu  
- 1 kašičica čili praha  
- Peršun, sitno iseckan  
- Kumin  
- 1 čaša piva  
- 8 tortilja  
- Pavlaka

1. Isecite meso na tanke trakice i stavite u činiju.  
2. Pripremite marinadu u posebnoj činiji: pomešajte sok i koricu limuna, pivo, kumin, čili prah, slatku papriku, so i malo maslinovog ulja. Kada se dobro sjedini, prelijte preko mesa, pokrijte aluminijumskom folijom i stavite u frižider na najmanje 2 sata.  
3. Operite paprike i isecite ih na trakice. Isecite crni luk na kolutove.  
4. Zagrejte maslinovo ulje u tiganju i pržite luk i papriku, povremeno mešajući, dok ne omekšaju. Dodajte meso i pržite na srednjoj temperaturi nekoliko minuta. Začinite solju.  
5. Pripremite Super Crunch Julienne pomfrit prema uputstvima na pakovanju.  
6. Poslužite u "DIY" opciji, tj. u vašoj vlastitoj kompoziciji "uradi sam" ili "svako može da napravi" :) - posebna činija sa punjenjem, tortilje, činija sa pavlakom i tanjir sa pomfritom.  

Dobar savet:
Tortilje možete lagano posuti vodom i zagrijati u rerni pre posluživanja. Ne zaboravite da poslužite salvete i dodate prstohvat soli na pomfrit! :)

Druge inspiracije

Sugestije o proizvodu