Fajitas sa govedinom, lukom, paprikom, kiselom pavlakom i AVIKO Super Crunch Julienne krompirićima
AVIKO Super Crunch Julienne
- 700 g govedine
- 1 žuta paprika
- 1 crvena paprika
- 1 zelena paprika
- 1 crni luk
- Ekstra devičansko maslinovo ulje
- So i biber
- 1 limun
- 1 kašičica slatke paprike u prahu
- 1 kašičica čili praha
- Peršun, sitno iseckan
- Kumin
- 1 čaša piva
- 8 tortilja
- Pavlaka
1. Isecite meso na tanke trakice i stavite u činiju.
2. Pripremite marinadu u posebnoj činiji: pomešajte sok i koricu limuna, pivo, kumin, čili prah, slatku papriku, so i malo maslinovog ulja. Kada se dobro sjedini, prelijte preko mesa, pokrijte aluminijumskom folijom i stavite u frižider na najmanje 2 sata.
3. Operite paprike i isecite ih na trakice. Isecite crni luk na kolutove.
4. Zagrejte maslinovo ulje u tiganju i pržite luk i papriku, povremeno mešajući, dok ne omekšaju. Dodajte meso i pržite na srednjoj temperaturi nekoliko minuta. Začinite solju.
5. Pripremite Super Crunch Julienne pomfrit prema uputstvima na pakovanju.
6. Poslužite u "DIY" opciji, tj. u vašoj vlastitoj kompoziciji "uradi sam" ili "svako može da napravi" :) - posebna činija sa punjenjem, tortilje, činija sa pavlakom i tanjir sa pomfritom.
Dobar savet:
Tortilje možete lagano posuti vodom i zagrijati u rerni pre posluživanja. Ne zaboravite da poslužite salvete i dodate prstohvat soli na pomfrit! :)