Pileći ražnjići sa salsiccijom, povrćem i karamelizovanim lukom i AVIKO Steak Fries
AVIKO Steak Fries
- 350 g piletine, isečene na kockice
- 300 g bele kobasice
- 200 g crvene paprike
- 200 g žute paprike
- 12 malih pečuraka
- ekstra devičansko maslinovo ulje
- so i biber
- kari
- 12 ražnjića
Karamelizovan luk:
- 3-4 srednje bele glavice luka
- 30 g putera
- 3 kašike šećera u prahu
- ½ šolje crvenog vinskog sirćeta
- so i biber
1. Isecite piletinu i kobasice na kockice slične veličine.
2. Operite paprike i odstranite seme i bele delove.
3. Oljuštite pečurke i odsecite deo stabljike.
4. Isecite papriku na kockice iste veličine kao meso.
5. Počinjemo da formiramo ražnjiće. Napunite komad piletine, žute paprike, kobasice, crvene paprike i pečurke. Ponovite ove korake dok ne dobijete sve ražnjiće.
6. Stavite ražnjiće na pleh obložen papirom za pečenje, začinite solju, biberom, prstohvatom kari i nekoliko kapi maslinovog ulja, i pecite u rerni zagrejanoj na 180°C oko 40 minuta. Ražnjići treba da budu dobro zapečeni.
7. Pripremite pomfrit prema uputstvima na pakovanju.
Karamelizovan luk:
1. Oljuštite luk i presecite ga na polovine.
2. Kuvajte ih u šerpi sa slanom vodom 20 minuta i pažljivo procedite.
3. Otopite puter i šećer u tiganju. Dodajte luk i pržite, neprekidno mešajući.
4. Čim luk počne da se karamelizuje, dodajte crveno vinsko sirće i sačekajte da sos malo zgusne.
5. Uklonite luk iz tiganja i začinite solju i biberom pre serviranja.
Poslužite 2-3 ražnjića po osobi na tanjiru sa porcijom dobro posoljenog steak pomfrita i karamelizovanim lukom. Prijatno!
Dobar savet:
Ponavljamo se, ALI vredi natapati ražnjiće u hladnoj vodi oko 20-30 minuta - tada se neće spaliti prilikom pečenja.