Odrezak sa puterom, ukiseljenim limunom, zelenom salatom i krompirićima sa majonezom i zhougom

Odrezak sa puterom, ukiseljenim limunom, zelenom salatom i krompirićima sa majonezom i zhougom

Broj porcija 2-4
Vreme pripreme 25-35
Friteza
Rerna
Tiganj

Glavni sastojak

Sastojci

AVIKO Steak fries
- 120g putera (na sobnoj temperaturi)
- 2-3 kriške kiselog limuna
- 2 kašike Zhouga
- 2 kašike majoneza
- prstohvat čili pahuljica
- 1-2 odrezaka
- mešavina zelenih salata
- ¼ šolje maslinovog ulja
- sok od ½ limuna
- so po ukusu
- 1 čen belog luka

Zhoug:
- 2-3 jalapena
- 2-3 čena belog luka
- 1 veza korijandera
- 1 kašičica kumin
- ⅓ veze svežeg mente
- ½ šolje maslinovog ulja
- ⅓ kašičice kardamoma
- so po ukusu
- ½ kašičice kardamoma

Ekspres kiseli limuni:
- 3 komada sočnih limuna
- 50g morske soli (po mogućstvu pahuljaste)
- vruća voda
- začini: ½ štapića cimeta, 1 komad kardamoma, 1 lovorov list, 2 zrna bibera

1. Pomešajte puter sa sitno seckanim kiselim limunom. Zatim stavite na papir za pečenje i formirajte roladu. Stavite u frižider da se ohladi.
2. U međuvremenu, zagrejte rernu na 220 stepeni. Stavite pomfrit na papir za pečenje i pecite ga oko 20 minuta. Pomešajte majonez sa 2-3 kašike zhouga. Pomešajte maslinovo ulje sa sokom od limuna, prstohvatom soli po ukusu i čenom belog luka pritisnutim kroz presu. Prelijte pripremljeni dresing preko mešavine salata neposredno pre služenja.
3. Kada je pomfrit skoro gotov, počnite sa prženjem odreska. Utrljajte odrezak  maslinovim uljem i solju. U međuvremenu, zagrejte liveni tiganj, dodajte 20 g putera u tiganj i pržite odrezak  3-5 minuta sa svake strane (zavisno od debljine i željenog stepena pečenja).
4. Izvadite odrezak  iz tiganja, pobiberite ga i ostavite da odstoji nekoliko minuta. U međuvremenu, stavite pomfrit na tanjir, prelijte dresingom preko mešavine zelene salate, stavite 2-3 kašike sosa na bazi majoneza u malu posudu, a zatim dodajte odrezak. Na meso stavite krišku putera sa kiselim limunom. Servirajte odmah.

Zhoug:
Stavite sve sastojke u blender i blendajte do glatke paste.

Ekspres kiseli limuni:
Počnite tako što ćete dobro oprati malu teglu, po mogućstvu je prelivajući vrućom vodom. Temeljno operite limune pod vrućom vodom. Iscedite sok iz ½ limuna, zatim ih sve prerežite na pola i na tanke kriške. Pomešajte vruću vodu sa solju i sokom. Stavite limune i začine u teglu i prelijte smesu preko njih. Čvrsto zatvorite teglu i sačekajte 2-3 dana.

Druge inspiracije

Sugestije o proizvodu