Sos od krompira, praziluka i Gorgonzola sirom sa AVIKO Sweet potato krompirićima
1-2 pakovanja Aviko Sweet Fries
- 600g praziluka
- 400g krompira
- 1 litar povrtnog bujona
- nekoliko listova peršuna
- so i biber
- 50g Gorgonzola sira
- šaka pečenih bundeva semena
- ekstra devičansko maslinovo ulje
1. Pripremite Aviko Sweet Fries od slatkog krompira prema uputstvu na pakovanju.
2. Operite praziluk i isecite ga na kolutove. Operite krompir, oljuštite ga i isecite na male komade.
3. Stavite praziluk i krompir u lonac, prelijte povrtnim bujonom i kuvajte 30 minuta.
4. Izblendajte kuvano povrće i začinite solju. Isecite Gorgonzolu na kockice.
5. Dodajte maslinovo ulje u krem, promešajte i stavite na tanjire.
6. Dodajte Gorgonzolu, pospite pečenim semenkama bundeve i peršunom, i aranžirajte krompiruše od slatkog krompira.
Dobar savet:
Možete lagano posuti krem sa malo aromatičnog maslinovog ulja (nekoliko kapi).