Sos od krompira, praziluka i Gorgonzola sirom sa AVIKO Sweet potato krompirićima

Sos od krompira, praziluka i Gorgonzola sirom sa AVIKO Sweet potato krompirićima

Broj porcija 4
Vreme pripreme 20-35
Friteza
Rerna
Vegan
Vegetarijanac

Glavni sastojak

Sastojci

1-2 pakovanja Aviko Sweet Fries  

- 600g praziluka  
- 400g krompira  
- 1 litar povrtnog bujona  
- nekoliko listova peršuna  
- so i biber  
- 50g Gorgonzola sira  
- šaka pečenih bundeva semena  
- ekstra devičansko maslinovo ulje 

1. Pripremite Aviko Sweet Fries od slatkog krompira prema uputstvu na pakovanju.  
2. Operite praziluk i isecite ga na kolutove. Operite krompir, oljuštite ga i isecite na male komade.  
3. Stavite praziluk i krompir u lonac, prelijte povrtnim bujonom i kuvajte 30 minuta.  
4. Izblendajte kuvano povrće i začinite solju. Isecite Gorgonzolu na kockice.  
5. Dodajte maslinovo ulje u krem, promešajte i stavite na tanjire.  
6. Dodajte Gorgonzolu, pospite pečenim semenkama bundeve i peršunom, i aranžirajte krompiruše od slatkog krompira.  

Dobar savet:
Možete lagano posuti krem sa malo aromatičnog maslinovog ulja (nekoliko kapi).

Druge inspiracije

Sugestije o proizvodu