Paradajz punjen dimljenom skušom,ječmom , kaprom, maslinama sa AVIKO Super Crunch Original krompirićima i tzatziki sosom
Aviko Super Crunch Original fries
4 velika paradajza
120 g ječma, kuvanog al dente
90 g grilovane skuše u ulju, oceđene
10 crnih maslina bez koštica
10 kapara
maslinovo ulje
so, biber
nekoliko listova bosiljka
Za tzatziki sos potrebno je:
500 g grčkog jogurta
2 čena belog luka
1 zeleni krastavac
maslinovo ulje
kopar
so, biber
2 kašike limunovog soka
1. Operite paradajze, odstranite gornji deo i kašikom ih izdubite.
2. Sačuvajte unutrašnjost i vrhove.
3. U velikoj posudi, isecite oceđenu skušu, polovinu sačuvane paradajzove pulpe, iseckane masline i kapare.
4. Dodajte ječam i iseckan bosiljak. Napunite paradajze pripremljenim filom, pokrijte ih gornjim delom i ohladite u frižideru.
Tzatziki sos:
1. Rendajte krastavac na krupnoj rivi, stavite ga na cediljku sa posudom i stavite u frižider na najmanje sat vremena.
2. Nakon što ga izvadite, dobro ga pritisnite rukama.
3. Sitno iseckajte beli luk, pomešajte sa jogurtom i krastavcem, začinite solju, biberom, maslinovim uljem i limunovim sokom, na kraju dodajte kopar i ohladite.
Poslužite paradajze uz pomfrit i tzatziki sos.