Paradajz punjen dimljenom skušom,ječmom , kaprom, maslinama sa AVIKO Super Crunch Original krompirićima i tzatziki sosom

Paradajz punjen dimljenom skušom,ječmom , kaprom, maslinama sa AVIKO Super Crunch Original krompirićima i tzatziki sosom

Broj porcija 4
Vreme pripreme 25
Rerna
Bez glutena

Glavni sastojak

Sastojci

Aviko Super Crunch Original fries
4 velika paradajza  
120 g ječma, kuvanog al dente  
90 g grilovane skuše u ulju, oceđene  
10 crnih maslina bez koštica  
10 kapara  
maslinovo ulje  
so, biber  
nekoliko listova bosiljka 

Za tzatziki sos potrebno je:
500 g grčkog jogurta  
2 čena belog luka  
1 zeleni krastavac  
maslinovo ulje  
kopar  
so, biber  
2 kašike limunovog soka

1. Operite paradajze, odstranite gornji deo i kašikom ih izdubite.
2. Sačuvajte unutrašnjost i vrhove.
3. U velikoj posudi, isecite oceđenu skušu, polovinu sačuvane paradajzove pulpe, iseckane masline i kapare.
4. Dodajte ječam i iseckan bosiljak. Napunite paradajze pripremljenim filom, pokrijte ih gornjim delom i ohladite u frižideru.

Tzatziki sos:
1. Rendajte krastavac na krupnoj rivi, stavite ga na cediljku sa posudom i stavite u frižider na najmanje sat vremena.
2. Nakon što ga izvadite, dobro ga pritisnite rukama.
3. Sitno iseckajte beli luk, pomešajte sa jogurtom i krastavcem, začinite solju, biberom, maslinovim uljem i limunovim sokom, na kraju dodajte kopar i ohladite.

Poslužite paradajze uz pomfrit i tzatziki sos.

Druge inspiracije

Sugestije o proizvodu