Pečen karfiol sa cimetom, grilovanim halloumi i AVIKO Purée sa mlekom i puterom
AVIKO Purée with milk and butter
1 velika karfiol
Krema:
2 kašičice prah cimeta
½ kašičice muškatnog oraščića
prstohvat kumin
slatka paprika
1 kašika tahinija
so i biber
ekstra devičansko maslinovo ulje
eventualno malo vode
Dodatno:
4 kriške halumi sira
Karfiol:
1. Očistite karfiol i isecite ga na male komade kako se ne bi raspao.
2. Zatim ga stavite na pleh obložen papirom za pečenje.
3. Pomešajte začine u činiji i prelijte ih preko karfiola. Pokrijte papirom za pečenje i aluminijumskom folijom, pa pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 200°C oko 30 minuta.
4. Nakon ovog vremena, skinite papir i foliju i pecite još 10 minuta dok ne dobije zlatno smeđu boju.
Halumi sir:
1. Isecite sir na kriške debljine oko 1 cm.
2. Pržite ga u zagrejanom grill tiganju sa malo maslinovog ulja oko 1 minut sa svake strane.
Pripremite AVIKO Purée with milk and butter prema uputstvu na pakovanju.
Na tanjir stavite veliku porciju pirea – dobro je lagano ga posuti maslinovim uljem. Pored njega stavite porciju karfiola (začinite po ukusu) i 1-2 komada pečenog halumi sira.
Dobar savet:
Probajte naše druge piree – sa spanaćem ili od šargarepe!