Pileći gulaš sa pečurkama i vlašcem poslužen sa AVIKO Purée sa svežim spanaćem
AVIKO Purée with fresh spinach
600 g pilećeg fileta
1 pakovanje (450 g) smrznutih pečuraka
200 g prolećnog luka (oko 5-6 kom.)
2 kašike putera
200 ml pavlake za šlag (36%)
½ šolje suvog belog vina
2 šolje povrtnog bujona
ekstra devičansko maslinovo ulje
nekoliko grančica ruzmarina
so i biber
1. Isecite pileći file na kockice. Pržite prolećni luk sa puterom i maslinovim uljem u tiganju. Dodajte piletinu i pržite je dok ne dobije zlatno smeđu boju.
2. Dodajte odmrznute i osušene pečurke dobro promešajte. Kuvajte sve oko 5 minuta. Dodajte vino i isparite alkohol.
3. Začinite solju, biberom i majčinom dušicom. Sipajte bujon i kuvajte još 10-15 minuta.
4. Dodajte pavlaku i kuvajte dok sos ne postane kremast.
5. Pripremite pire prema uputstvu na pakovanju.
Na tanjir stavite 4 kašike/porcije pirea i pospite ih maslinovim uljem i malo gulaša. Servirajte gulaš u posebnoj posudi pored pirea.
Dobar savet:
Da li je ukusno? Probajte ovo jelo sa našim tradicionalnim pireom (sa puterom i mlekom) ili sa pireom od šargarepe!