AVIKO Skinny Fries sa cepkanom ćuretinom, ukiseljenim crvenim lukom i kiselom pavlakom
AVIKO Skinny Fries
- 1 ćureća noga
- so i biber po ukusu
- 1 kašičica ljute dimljene paprike
- 2 kašičice majčine dušice
- 1 kašičica mlevenog korijandera
- 1 kašičica mlevenog kumin
- maslinovo ulje
- ½ veze chives i korijandera
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 2-3 klinčića
- 100ml vinskog sirćeta
- 200ml vode
- 3-4 crvena luka
- sok od ½ limete
- 200ml kisele pavlake
- 100g Čedar sira
1. Utrljajte ćureću nogu sa solju, biberom, paprikom, majčinom dušicom, korijanderom, kuminom i maslinovim uljem, a zatim pecite 2-2 ½ sata na 180 stepeni. Tokom poslednjih 20 minuta, povećajte temperaturu na 200 stepeni i stavite pomfrit u rernu na posebnom plehu obloženom papirom za pečenje.
2. Izvadite meso iz rerne i odvojite ga koristeći dve viljuške, a zatim ga pomešajte sa sosom koji je nastao pečenjem. Stavite meso na pleh sa pomfritom, pospite rendanim sirom i pecite u rerni još 10 minuta.
3. U međuvremenu, pomešajte pavlaku sa sokom od limete.
4. Poslužite odmah nakon vađenja iz rerne, prelijte pavlakom i pospite seckanim korijanderom i vlašcem.