AVIKO Pati Parts sa pečurkama pečenim sa sirom , posluženi sa avokadom i kiselom pavlakom
AVIKO Pati Parts
- 5 kraljevskih ostriga pečuraka (po mogućstvu) ili 200 g klasičnih ostriga pečuraka
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike soja sosa
- 1 kašičica dimljene paprike
- so po ukusu
- ¼ - ½ ljute paprike
- 2 čena belog luka
- ⅓ šolje BBQ sosa
- 2 avokada
- ½ veze korijandera
- sok od ½ limete
- ½ crvenog luka
- ljute pahuljice
- 200 g kisele pavlake
- nekoliko grančica svežeg korijandera
- sok od ½ limete
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Operite kraljevske ostriga pečurke i zatim ih viljuškom razdvojite na manje komade. Pomešajte sa maslinovim uljem, soja sosom, dimljenom paprikom, ljutom paprikom i zdrobljenim belim lukom. Stavite pripremljene pečurke na pleh obložen papirom za pečenje i pecite oko 20 minuta.
U međuvremenu, pripremite Pati Delove prema uputstvima na pakovanju.
Poređajte pečene ostriga pečurke između pečenih Pati Delova i sve pospite sirom. Ponovo pecite sve zajedno još 5-8 minuta.
U međuvremenu pripremite dodatke. Zgnječite avokado viljuškom zajedno sa sokom od limete i prstohvatom soli. Zatim pomešajte sa sitno seckanim crvenim lukom. Opcionalno, možete dodati malo ljutih pahuljica. Pomešajte pavlaku sa svežim korijanderom i sokom od limete.
Poslužite pečene Pati Delove odmah, uz dodatke..