Bundeve punjene pirincem, tikvicama i pecenim lukom poslužene sa Aviko Pati Parts
AVIKO Pati Parts Classic
4 mini bundeve (proverite da su jestive)
200 g mlevenog goveđeg mesa
80 g riže za risotto
1 čen belog luka
2 mlada luka isečena na kolutove
sitno seckani bosiljak
so i biber
1 šolja povrtnog bujona
4 luka
Pripremite AVIKO Pati Parts prema uputstvu na pakovanju.
Prepolovite luk, začinite solju i biberom. Odsecite stabljike i izdubite bundeve (ne bacajte pulpu od bundeve!).
U loncu sa ključalom, blago posoljenom vodom, kuvajte bundeve 3-4 minuta, a zatim ih stavite u posudu sa hladnom vodom i ledom da završite proces kuvanja.
Sitno iseckajte pulpu od bundeve i pržite je u tiganju sa solju i biberom, a zatim stavite u posudu sa strane. Pomešajte mleveno meso sa ostalim sastojcima i dobro sjedinite. Napunite bundeve mesom i pokrijte ih stabljikama.
Stavite bundeve na pleh i prelijte povrtnim bujonom. Pokrijte bundeve papirom za pečenje i aluminijumskom folijom. Pecite 20 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C.
Nakon tog vremena, uklonite papir za pečenje i aluminijumsku foliju, dodajte luk i prelijte sokom od kuvanja bundeve.
Poslužite 1-2 polovine bundeve po osobi. Možete posuti jelo sa nekoliko kapi dobrog maslinovog ulja. Dodajte porciju AVIKO Pati Parts krompirčica i pečenog luka u svaku porciju.