AVIKO potato pancakes sa grilovanim punjenim crvenim paprikama sa fetom i krem sosom
AVIKO Potato Pancakes
Punjene paprike:
4 pečene crvene paprike (tip ramiro)
600 g fete
100 g grčkog jogurta
sitno iseckan kapar
prstohvat crnog bibera
čili pahuljice
Krem sos:
200 ml 12% pavlake
sok od 1/3 limuna
2 kašike maslinovog ulja
prstohvat čili pahuljica
prstohvat divljeg belog luka
Pripremite AVIKO Potato Pancakes prema uputstvima na pakovanju.
Punjenje paprika:
Prethodno pecite paprike u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15 minuta, zatim ih izvadite i ostavite da se ohlade. U posudi, pomešajte fetu sa jogurtom, kaprom, biberom i čilijem. Napunite paprike mešavinom fete i stavite na roštilj 1-2 minuta sa svake strane.
Sos:
Pomešajte sve sastojke i sos je gotov.
Za serviranje:
3 krompir palačinke
1 paprika
2 kašike krem sosa