AVIKO Potato pancakes sa sosom od rena i dimljenom pastrmkom
AVIKO Potato pancakes
- 2-3 pečene cvekle
- 2-3 kašike kisele pavlake
- 1-2 kašičice hrena
- 1 jabuka
- sok od ½ limuna
- ½ vezice mirođije
- so i biber po ukusu
- 1 dimljena pastrmka
- ½ vezice sveže mirođije
Rendajte cveklu na sitne komade. Oljuštite jabuku i isecite je na male kockice. U tiganju zagrijte cveklu sa jabukom, pavlakom, hrenom, malo soka od limuna i ⅓ šolje vode. Sve začinite solju i biberom po ukusu. Zagrevajte sos oko 5 minuta.
U međuvremenu, pržite palačinke od krompira prema uputstvima na pakovanju i očistite dimljenu pastrmku. Obilato prelijte sos preko prženih palačinki i stavite pastrmku na vrh. Lagano pospite ribu sokom od limuna i sveže mirođije.
Dobar savet: probajte ovo jelo sa palačinkama od krompira sa belim lukom i majčinom dušicom (Bramboraky)!