AVIKO Super Crunch Original pečen sa Parmigiano Reggiano, belim lukom , čili uljem i Aioli sosom
AVIKO Super Crunch Original
- 3 čena belog luka
- maslinovo ulje sa čilijem
- 50 g rendanog Parmigiano Reggiano sira
- šaka peršuna
Za Aioli sos potrebni su:
- 4 pečena čena belog luka
- ulje od repice
- so
- 1 kašika filtriranog limunovog soka
- beli biber
- žumanca: 2 sirova i 1 kuvano
1. Zagrejte rernu na temperaturu navedenu na pakovanju.
2. Obložite pleh papirom za pečenje i prelijte sa čilijevim uljem - ako želite.
3. Rasporedite pomfrit, pospite rendanim Parmigiano Reggiano sirom i stavite čenove belog luka između pomfrita.
4. Pecite prema uputstvima proizvođača.
Aioli sos:
1. Ispecite beli luk u teflonskoj tiganju.
2. Izvadite žumance iz kuvanog jajeta.
3. Sameljite beli luk i so u avanu.
4. Prebacite u blender, dodajte sirova žumanca i blendajte, polako dodajući ulje, dok ne dobijete gustu kremu.
5. Zaustavite blender, dodajte limunov sok, usitnjeno kuvano žumance, nastavite blendanje još nekoliko sekundi, i začinite solju i biberom.