AVIKO Super Crunch Original pečen sa Parmigiano Reggiano, belim lukom , čili uljem i Aioli sosom

AVIKO Super Crunch Original pečen sa Parmigiano Reggiano, belim lukom , čili uljem i Aioli sosom

Broj porcija 4
Vreme pripreme 25
Rerna
Bez glutena
Vegetarijanac

Glavni sastojak

Sastojci

AVIKO Super Crunch Original 

- 3 čena belog luka  
- maslinovo ulje sa čilijem  
- 50 g rendanog Parmigiano Reggiano sira  
- šaka peršuna  

Za Aioli sos potrebni su:
- 4 pečena čena belog luka  
- ulje od repice  
- so  
- 1 kašika filtriranog limunovog soka  
- beli biber  
- žumanca: 2 sirova i 1 kuvano 

1. Zagrejte rernu na temperaturu navedenu na pakovanju.  
2. Obložite pleh papirom za pečenje i prelijte sa čilijevim uljem - ako želite.  
3. Rasporedite pomfrit, pospite rendanim Parmigiano Reggiano sirom i stavite čenove belog luka između pomfrita.  
4. Pecite prema uputstvima proizvođača.  

Aioli sos: 
1. Ispecite beli luk u teflonskoj tiganju.  
2. Izvadite žumance iz kuvanog jajeta.  
3. Sameljite beli luk i so u avanu.  
4. Prebacite u blender, dodajte sirova žumanca i blendajte, polako dodajući ulje, dok ne dobijete gustu kremu.  
5. Zaustavite blender, dodajte limunov sok, usitnjeno kuvano žumance, nastavite blendanje još nekoliko sekundi, i začinite solju i biberom. 

Druge inspiracije

Sugestije o proizvodu