AVIKO sladak krompir sa šarenim humusom
AVIKO Sweet potato fries
Hummus:
- 600g leblebija (konzervirane ili prethodno kuvane)
- 2 pune kašike tahinija
- 150g tople vode
- sok od pola limuna
- 30g susamovog ulja
- 1 čen belog luka
- so, biber
- Za boju: sušena cvekla , sušeni peršun, kurkuma, dimljena paprika
Pomfrit:
Pripremite prema uputstvu na pakovanju.
Hummus:
Stavite osušene leblebije u posudu za blendanje. Dodajte nekoliko kašika marinade ili vode u kojoj su se leblebije kuvale i izmiksajte u pastu.
U međuvremenu, dodajte ostale sastojke: sok od limuna, beli luk, tahini pastu, otprilike 2 prstohvata soli, prstohvat bibera i ulje od susama.
Dok miksate, postepeno dodajte još tečnosti kako biste dobili željenu konzistenciju paste. Začinite po ukusu. Bojite po želji.
Dobar savet:
Upoznajte se sa našim drugim krompirskim proizvodima! To je savršena alternativa popularnom pomfritu!