AVIKO Zig Zag krompirići sa pilećom salatom, hrskavom slaninom, baby spanaćem i sosom od jogurta
AVIKO Zig Zag fries
- 300 g svežeg spanaća, opranog i osušenog
- 80 g sira Emmental
- 1 pileća dojka
- 300 g tanko sečene slanine
- nekoliko grančica timijana
- so i biber
Za sos vam je potrebno:
- 1 čen belog luka
- 4 filetirana inćuna
- 3 kašike limunovog soka
- maslinovo ulje
- 1 šolja prirodnog jogurta
- so i biber
1. Oljuštite i zdrobite beli luk, a zatim ga izmiksajte u blenderu sa inćunima, limunovim sokom, maslinovim uljem, posolite i pobiberite.
2. Isecite sir na kockice. Stavite spanać u plitku, široku posudu. Zagrijte rernu na 200°C. Stavite kriške slanine na pleh obložen papirom za pečenje i pecite u rerni dok ne postanu zlatne i hrskave. Stavite ih na tanjir obložen papirnim ubrusom da se ocedi višak masti.
3. Pripremite pomfrit prema receptu na pakovanju. U međuvremenu, pržite pileću dojku u tiganju sa nekoliko grančica timijana, posolite i pobiberite, i dinstajte poklopljeno dok ne bude gotova i ne dobije apetitnu zlatnu boju.
4. Pomešajte listove spanaća sa polovicom pripremljenog sosa. Isecite piletinu na tanke kriške i rasporedite je po spanaću sa slaninom, pomfritom i sirom. Prelijte preostalim sosom.