Rebra marinirana u BBQ sosu sa salatom, korijanderom i kiselom pavlakom poslužena sa pikantnim AVIKO Pati Parts Tex Mex
AVIKO Pati Parts Tex Mex
1,5 kg rebarca
Marinada:
2 kašike šećera od trske
2 kašike slatke paprike
1 kašičica kumin
1 kašičica bibera
1 kašičica prah belog luka
½ kašičice senfa
1/8 kašičice semena celera
maslinovo ulje ekstra devičansko
BBQ sos
sirće i sok od jabuke za začinjenje rebarca
Salata:
300 g celera
šaka šarenih paradajza
1 crvena luka
šaka korijandera
limeta
125 g kisele pavlake
so i biber
maslinovo ulje ekstra devičansko
1. Operite rebarca.
2. Pomešajte sastojke za marinadu u posudi i natrljajte marinadu na rebarca.
3. Stavite rebarca na pleh obložen papirom za pečenje, prekrijte aluminijumskom folijom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C 40 minuta.
4.Nakon 40 minuta pečenja, uklonite aluminijumsku foliju, premažite rebarca BBQ sosom i nastavite peći još sat i po.
5. Proverite da li su rebarca pečena i da li se meso lako odvaja od kostiju. Ako je potrebno, pecite još 15-20 minuta.
6. Pripremite AVIKO Pati Parts Tex Mex prema uputstvima na pakovanju - možete ga staviti i peći na plehu zajedno sa rebarcima.
Salata:
1. Presecite paradajze na polovine, luk na polumesecima, a celer na kockice.
2. Pomešajte pavlaku sa sokom od pola limete, solju, biberom i kapljicom maslinovog ulja.
3. Sitno iseckajte korijander. Stavite povrće u posudu, prelijte sosom i pospite korijanderom.
Prijatno! :)