Rebra marinirana u BBQ sosu sa salatom, korijanderom i kiselom pavlakom poslužena sa pikantnim AVIKO Pati Parts Tex Mex

Rebra marinirana u BBQ sosu sa salatom, korijanderom i kiselom pavlakom poslužena sa pikantnim AVIKO Pati Parts Tex Mex

Broj porcija 4
Vreme pripreme 60-90
Friteza
Rerna
Tiganj

Glavni sastojak

Sastojci

AVIKO Pati Parts Tex Mex
1,5 kg rebarca  

Marinada:  
2 kašike šećera od trske  
2 kašike slatke paprike  
1 kašičica kumin  
1 kašičica bibera  
1 kašičica prah belog luka  
½ kašičice senfa  
1/8 kašičice semena celera  
maslinovo ulje ekstra devičansko  
BBQ sos  
sirće i sok od jabuke za začinjenje rebarca  

Salata:
300 g celera  
šaka šarenih paradajza  
1 crvena luka  
šaka korijandera  
limeta  
125 g kisele pavlake  
so i biber  
maslinovo ulje ekstra devičansko 

1. Operite rebarca.  
2. Pomešajte sastojke za marinadu u posudi i natrljajte marinadu na rebarca.  
3. Stavite rebarca na pleh obložen papirom za pečenje, prekrijte aluminijumskom folijom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C 40 minuta.  
4.Nakon 40 minuta pečenja, uklonite aluminijumsku foliju, premažite rebarca BBQ sosom i nastavite peći još sat i po.  
5. Proverite da li su rebarca pečena i da li se meso lako odvaja od kostiju. Ako je potrebno, pecite još 15-20 minuta.  
6. Pripremite AVIKO Pati Parts Tex Mex prema uputstvima na pakovanju - možete ga staviti i peći na plehu zajedno sa rebarcima.  

Salata:
1. Presecite paradajze na polovine, luk na polumesecima, a celer na kockice.  
2. Pomešajte pavlaku sa sokom od pola limete, solju, biberom i kapljicom maslinovog ulja.  
3. Sitno iseckajte korijander. Stavite povrće u posudu, prelijte sosom i pospite korijanderom.  

Prijatno! :)

Druge inspiracije

Sugestije o proizvodu