Govedji gulaš sa paradajzom i peršunom poslužen sa AVIKO Pati Parts Garlic
AVIKO Pati Parts Garlic
- 600g goveđeg mesa za gulaš
- 1 šargarepa
- 1 stabljika celera
- 1 luk
- veza peršuna
- 30 g pancete
- 1 kobasica
- 30 g putera
- ½ čaše crnog vina
- paradajz pasta
- 1 konzerva ciliegini paradajza
- 1 liter bujona
- so i biber
- šaka pšeničnog brašna
1. Isecite meso na kockice slične veličine. Uvaljajte ih u brašno.
2. Sitno iseckajte šargarepu, celer i luk. Isecite pancetu i skinite kožicu sa kobasice. Stavite povrće, pancetu i kobasicu u šerpu, dodajte puter i maslinovo ulje i propržite sve na srednjoj temperaturi.
3. Dodajte seckano goveđe meso i pržite dok ne dobije zlatnu boju, povremeno mešajući. Dodajte crno vino i isparite alkohol.
4. Sipajte bujon u šerpu tako da pokrije meso do 2/3 i dodajte 2 kašike paradajz paste.
5. Začinite solju i biberom i nastavite da kuvate oko sat i po (dok meso ne postane mekano i sočno!).
6. 10 minuta pre kraja kuvanja dodajte konzervu ciliegini paradajza i seckani peršun.
7. Pripremite AVIKO Pati Parts Garlic prema uputstvu na pakovanju.
Poslužite porcije krompirskih čuvenih i gulaša na svakoj tanjiru - ukrasite peršunom i začinite po ukusu.
Dobar savet!
Ako volite ljuta jela, začinite gulaš na mađarski način - više paprike (preporučujemo ljutu i dimljenu papriku) i čili. Ovo jelo će takođe savršeno odgovarati uz naše ljute krompir čuvenice - Pati Parts Tex Mex.