Chilli con carne sa šargarepom, limetom i korijander salatom poslužen sa začinjenim AVIKO Pati Parts Tex Mex
AVIKO Pati Parts Tex Mex
- 800 g govedine
- 500 g konzerviranih crvenih i crnih pasulja
- 400 g paradajz pulpe
- 150 g slatke paprike (crvena, žuta i zelena)
- 2 ljute paprike
- 150 g belog luka
- 1 čen belog luka
- svež korijander (ili peršun)
- 30 g semena kumin
- 20 g slatke i ljute paprike (začini)
- 1 kašika šećera od trske
- prstohvat origana
- ekstra devičansko maslinovo ulje
- so i biber
- veza korijandera
- nekoliko šargarepa
1. Isecite meso na male kockice.
2. Isecite paprike i crni luk na krupne komade.
3. U dubokom loncu zagrijte 2-3 kašike maslinovog ulja i beli luk. Kada beli luk postane zlatno smeđi, dodajte seckano povrće. Pržite nekoliko minuta na jakoj vatri. Dodajte polovinu začina i dobro izmešajte da se začini ne bi zagoreli.
4. Zatim dodajte meso i preostale začine, kašiku soli i dobro izmešajte. Pokrijte poklopcem, smanjite vatru i krčkajte.
5. Nakon 20 minuta, dodajte paradajz pulpu, šećer i origano. Promešajte i nastavite sa kuvanjem još oko sat i 15 minuta na tihoj vatri, povremeno mešajući.
6. Dodajte pasulj, nežno promešajte, po potrebi dodajte soli i kuvajte još 20 minuta.
7. Skonite lonac s vatre i ostavite da se malo ohladi.
8. Sitno iseckajte korijander i pospite gotov jelo.
9. Pripremite AVIKO Pati Parts Tex Mex prema uputstvima na pakovanju.
10. Operite i oljuštite šargarepu, zatim je isecite na duge, široke, ali tanke trakice (možete koristiti ljuštilicu za povrće). Stavite u posudu, pospite sokom od limuna, maslinovim uljem, šećerom i začinima. Promešajte.
Poslužite u odvojenim posudama - u jednoj porcija krompiruša začinjenih solju, u drugoj porcija čili kon karnea, u trećoj porcija salate od šargarepe. Dekorišite listovima korijandera.
Dobar savet:
Probajte verziju ovog jela sa tradicionalnim krompir delovima (Pati Parts) ili njihovom varijantom sa belim lukom (Pati Parts Garlic). Umesto govedine, možete koristiti i mlevenu piletinu ili ćuretinu.