Bakalar dinstan u vinu, čiliju, korijanderu, limunskoj travi sa AVIKO Purée with carrot
AVIKO Purée with carrot
- 600 g fileta bakalara
- 2 čena belog luka
- ekstra devičansko maslinovo ulje
- so i biber
- ljuta paprika
- veza korijandera
Marinada:
- 4 kašike vode
- sok od ½ limuna
- suvo belo vino
- 2 kašičice rendanog đumbira
- 1 stabljika limunske trave
1. Oblikujte limunsku travu i zatim je sitno iseckajte.
2. U posudi pomešajte vodu sa sokom od limuna, belim vinom, đumbirom i seckanom limunskom travom.
3. Stavite filete bakalara u marinadu, pokrijte posudu aluminijumskom folijom i stavite u frižider da se marinira 30 minuta.
4. U tiganju propržite beli luk sa ljutom paprikom bez semena, isečenom na pola. Dodajte filete bakalara ("ocedite" iz marinade, ali ih ne brišite) i pržite ih 10 minuta uz malo marinade. Na kraju kuvanja, začinite solju.
5. Pripremite pire prema uputstvima na pakovanju.
Poslužite filete bakalara posute seckanim korijanderom i nekoliko kapi maslinovog ulja, uz porciju pirea, povrća, limuna i začina.
Dobar savet:
Možete zameniti pire od šargarepe našim tradicionalnim pireom sa mlekom i puterom ili verzijom sa spanaćem. Jelo će takođe biti savršeno sa drugom ribom, na primer, sa filetima lososa ili pastrmke.