Fajitas sa piletinom, paprikama, crvenim lukom,jogurtom i pasuljom posluženi sa AVIKO Pati Parts Tex Mex
4 tortilje
Sastojci za punjenje:
AVIKO Pati Parts Tex Mex
500 g pilećeg fileta
2 crvena luka
1 crvena paprika
1 konzerva crvenog i crnog pasulja
½ čaše suvog belog vina
3 kašike sitno seckanog korijandera
Marinada:
½ kašičice belog luka u prahu
1 kašičica origana
1 kašičica slatke paprike
½ kašice mlevenog kumin
so, biber, čili
1 kašica limunovog soka
maslinovo ulje
Jogurt sos:
5 kašika prirodnog jogurta
so i biber
sitno seckan korijander
Punjenje:
1. Isecite pileći file na kriške. Stavite ih u činiju sa belim lukom, origanom, slatkom paprikom, kuminom, biberom, čilijem, limunovim sokom i 3 kašike maslinovog ulja. Dobro promešajte i marinirajte sat vremena u frižideru.
2. Oljuštite luk i isecite ga na kriške. Operite papriku, uklonite seme i isecite je na kriške.
3. Zagrejte 2 kašike maslinovog ulja u tiganju i pržite luk i papriku na srednjoj temperaturi nekoliko minuta.
4. Dodajte piletinu sa marinadom i pržite sa povrćem, povremeno mešajući. Kada se dobro zapeče, dodajte vino i isparite alkohol. Začinite solju i dodajte pasulj.
5. Nastavite sa dinstanjem još oko 5 minuta. Po potrebi dodatno začinite solju i biberom. Na kraju kuvanja dodajte sitno seckani korijander i dobro promešajte.
6. Pripremite Pati Parts Tex Mex prema uputstvu na pakovanju.
Jogurt sos:
1. Pomešajte sve sastojke u činiji i stavite u frižider na najmanje sat vremena pre serviranja uz fajite.
2. Sok od pola limete će dodati dodatnu svežinu sosu.
Serviranje: (poželjno na neobičan način, tj. u maloj posudi ili tiganju :) poslužite porciju gulaša zajedno sa porcijom dobro posoljenih krompirnih delova i nekoliko tortilja (mogu se prethodno zagrijati u tiganju u rerni na kratko - takođe ih možete lagano navlažiti rukom i zagrijati u mikrotalasnoj). Prijatno!
Dobar savet:
Naši drugi krompirni delovi - Pati Parts i Pati Parts Garlic - savršeno će se uklopiti u ovo jelo.