Hrskavo pile sa pečenim povrćem i ruzmarinom posluženo sa AVIKO Pati Parts Garlic

Hrskavo pile sa pečenim povrćem i ruzmarinom posluženo sa AVIKO Pati Parts Garlic

Broj porcija 4-6
Vreme pripreme 120-180
Friteza
Rerna
Tiganj

Glavni sastojak

Sastojci

AVIKO Pati Parts Garlic
- 1 celo pile (približno 2 kg)
- nekoliko grančica svežeg ruzmarina (ili suvi začin)
- nekoliko svežih listova žalfije (ili suvi začin)
- 4 čena belog luka
- 3 crna luka
- 100 g putera
- ekstra devičansko maslinovo ulje
- so i biber
- 1 crvena paprika
- 1 žuta paprika
- 1 zelena paprika
- 1 tikvica

Povrće:
1. Isecite papriku na trakice. Isecite tikvicu na kolutove i presecite oba luka na pola. Začinite ih solju, biberom i ruzmarinom i stavite sa strane.

Piletina:
1. U posudi pomešajte sitno iseckane listove ruzmarina, žalfiju, so, biber i maslinovo ulje. Konzistencija treba da bude gusta i kremasta.
2. Premažite marinadu po piletini sa svih strana. Stavite puter i oljušteni luk unutra piletine.
3. Vežite piletinu kuhinjskim koncem kako se ne bi raspala tokom pečenja.
4. Stavite je na podmazanu tepsiju (velika vatrostalna posuda će takođe odlično poslužiti!). Zapamtite da za svaka 1 kg piletine ide 1 ½ sat pečenja.
5. Pecite piletinu u rerni zagrijanoj na 220°C oko 35 minuta na najnižem nivou. Zatim otvorite vrata rerne i prelijte sos koji se stvorio tokom pečenja preko piletine. Pokrijte je aluminijumskom folijom. Zatvorite rernu i nastavite pečenje na 220°C još 1 ½ sat.
6. Nakon ovog vremena, stavite piletinu na srednji nivo, uklonite aluminijumsku foliju, dodajte iseckano povrće i prelijte sve sosom koji se stvorio tokom pečenja.
7. Na kraju pečenja, uključite roštilj funkciju i pecite piletinu kako biste dobili hrskavu kožicu.
8. Pripremite AVIKO Pati Parts Garlic prema uputstvima na pakovanju.

Poslužite jelo za deljenje na stolu - piletinu na posebnom pladnju sa povrćem i komadima krompira začinjenim začinima. PRIJATNO!

 

Druge inspiracije

Sugestije o proizvodu